√≈–√№ќ¬ƒ≈Ќ 2018 ¬ √ќЋ”Ѕј÷, —Џ–Ѕ»я-–»ћ— »  –≈ѕќ—“» Ќј ƒ”Ќј¬ 05.05.2017

√≈–√№ќ¬ƒ≈Ќ 2018 ¬ √ќЋ”Ѕј÷, —Џ–Ѕ»я-–»ћ— »  –≈ѕќ—“» Ќј ƒ”Ќј¬  05.05.2017

√ергьовден е един от най-светлите и попул€рни христи€нски празници в средата на пролетта.  аним ¬и да го отпразнуваме заедно сред красивата природа на величествената река ƒунав. ѕодготвили сме специална програма за отбел€зване на този прекрасен празник, при ко€то освен, че ще се забавл€ваме ще открием много интересни археологически и духовни места, свързани с истори€та на Ѕалканите от най-древни времена.

ѕ–ќ√–јћј: —ќ‘»я-—ћ≈ƒ≈–≈¬ќ-ѕќ∆ј–≈¬ј÷-√ќЋ”Ѕј÷-Ћ≈ѕ≈Ќ— » ¬»–-ƒ∆≈–ƒјѕ /∆≈Ћ≈«Ќ» ¬–ј“ј/-Ќ≈√ќ“»Ќ-—ќ‘»я

 ƒј“»:  05.05. -  07.05.2018
3 ƒЌ»/2 Ќќў”¬ »
          

1-ви ден: ќтпътуване от паркинга на Ќационален стадион „¬асил Ћевски”  в 06:30 ч. по маршрут —офи€- алотина-ѕирот-Ќиш-—медерево-ѕожаревац-√олубац.  ѕо път€ ще направим спирка за об€д и почивка в —медерево. √рад —медерево на 45 км от Ѕелград- последната столица на средновековната сръбска държава. —вободно време за кратка разходка из центъра на града и посещение на крепостта разположена на десни€ бр€г на река ƒунав с прекрасна панорама към реката. —медерево е стар винарски район. “ук можете да закупите вино от попул€рната марка „—медеревка”, известна и зад пределите на —ърби€. ќтпътуване за град ѕожаревац, родно м€сто на —лободан ћилошевич, чието име е изписано с кръв в съвремената балканска истори€.  ратка фотопауза в града и посещение на Ќародни€ музей, където се съхран€ват всички по-значими експонати от старите римски градове на ƒунав в района. ѕродължаваме към √олубац. √олубац е село във —ърби€, до което се намира едноименна крепост от римско време. “ази крепост е българско владение от времето на  рум най рано през 803 и през —редновековието често премина от български в сръбски ръце и обратно. ѕрез 554-555 година от новата на м€стото на близкото римско селище Cuppae, възниква град  олумбри€. ћакар името √олубац да е сръбски еквивалент на българското име √ълъбец, а то сво€ страна точно да съответства на късноримското име  олумбри€. “ук е най-широката част на река ƒунав, около 6 км., поради което в този район € наричат √олубачко езеро или „сръбско море”. Ќастан€ване в хотел „√олубачки град”. ¬ечер€. Ќощувка.

2–ри  ден: «акуска. —вободно време или ♥по желание /срещу заплащане/ - екскурзи€ до манастира “умане и останките на стари€ римски град  ¬иминациум с ћамут парк. –имски€т ¬иминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територи€та на римската провинци€ ћизи€,  за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. √радът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзоле€ на римски€ войнишки император ’остилиан, починал в разгара на епидеми€та. √радът е посто€нен лагер за VII  лавдиев легион. –азрушен от аварите и по-късно възстановен от ёстиниан I в 535 г. пр. ’р. като погранично военно укрепление. Ќа 270 метра източно от мавзоле€ на ¬именациум е открит напълно запазен скелет на мамут под зем€та, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторически€ период, миоцена/, и об€вен за един от най-старите в света. ћестните археолози му дават галеното име ¬ика. ѕалеонтологични€ парк отвар€ врати през юни 2014 г. и е известен като "ћамут парк". ѕростира се на площ 1500 квадратни метра. “ова е подземна пещера, в ко€то се помещава ¬ика, разкопан през 2009 год., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180,000 години и нос€т имената: Ќоско“ърбушко, „омла и Ћенка. ќтпътуване за манастира “умане, където се намират мощите на —в. «осим —инаит и е бил обител на крал ћилош ќбилич. ўе чуем интересни истории за миналото и истори€та на манастир, за различни човешки съдби при докосването им със светите мощи. ўе почетем празника на —в. √еорги със запалване на свещ в светата обител и вкусен об€д по гергьорвси в битови€ ресторант, в атмосферата на адаптирана стара воденица. ¬ръщане в хотела. —вободно време до почивка. ¬ечерта - празника продължава с вечер€ с жива музика в хотела. Ќощувка.

3-ти ден: «акуска. ќтпътуване за Ѕългари€ по различен и интересен маршрут по посока на Ћепенски вир и ∆елезни врата. ќтпътуване към Ћепенски вир през √олубачката крепост, Ќационален парк „ƒжердап” и ƒжердапската клисура, при ко€то ще видите уникални природни гледки по река ƒунав.  репостта √олубaц  е построена през XIV век. ѕод стените й се намира м€сто, посветено на полски€ герой «авиши „ерни€, загинал тук през 1428 година в битка с турците. —рещу √орубац, откъм румънската страна на реката, се издига стената Ѕабаджан, увековочена в картините на ƒжордж  ръстич.   омплексът Ћепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. “ук са открити селища и култови сгради на хора, които са насел€вали района между седмото и шестото хил€долетие преди нашата ера.  омплексът е единствен по рода си в ÷ентрална и ёгоизточна ≈вропа и дава на археологическата наука ценни сведени€ за така наречената култура на Ћепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизаци€ на Ѕалканите.ѕът€ ни покрай реката продължава през най-интересната местност на ƒжердап –  азаните, най-гол€мата теснина и стръмнина на река ƒунав. “ук величествената река е издълбала неверо€тен каньон. ‘отопауза по път€ преди да достигнем най-големи€т хидроенергиен възел ƒжердап 1.  ратка спирка за снимки от вън на хидроцентралата.  ќтпътуване за Ѕългари€.  ѕреминаване през √ ѕѕ Ѕрегово. ¬ръщане в —офи€ през ¬идин и Ѕогевград късно вечерта.

÷ена на човек, за пакет, в лева

÷ени

 Ќа човек в двойна ста€

185.00 лева

3-то легло в двойна ста€ за деца над 7 год. и 3-ти възрастен

185.00 лева

ƒете 7 г. с двама възрастни в ста€, без ползване на отделно легло

130.00 лева

ƒоплащане за единично настан€ване

95.00 лева

÷ената включва:
♠ “ранспорт с туристически автобус;
♠ 2 нощувки със закуски и 2 вечери /вечер€та на √ергьовден е с жива музика/ в хотел „√олубачки град” http://hotelgolubacki.co.rs/;
♣ ѕосещение на град —медерево и ѕожаревац;
♣ ѕосещение на крепост √олубац, Ћепенски вир и ∆елезни врата;
♠ ћедицинска застраховка с асистанс с 2000 евро покритие;
♠ ѕътни и магистрални такси;
♠ ¬одач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♥ ≈кскурзи€ до манастира “уманe и ¬иминациум с ћамут град, с включен гергьовски об€д  -  30 лева - при минимум 20 човека /входните такси се заплащат отделно/; ќб€да на манастира включва богата салата, домашно сирене, агнешко-чеверме, домашни питки, десет - плодова пита.
♥ ¬ходните такси на посещаваните обекти /около 800 динара/;
♥ –азходи от личен характер;
♥ ƒоплащане за медицинска застраховка: Ћица над 64 год. -3 лева;
♥ √арантирано настан€ване на предни места до 3-та двойна седалка - доплащане 30 лева на пакет.

’отел “√олубачки град” 2– ’отелът се намира в √олубац, разположен на 20 метра от десни€ бр€г на река ƒунав, на входа на ∆елезни врата. ѕред него се простира дълъг 2 км кей, който предлага изглед към езерото √олубачка, широко 8 км. ¬ близост се намира и крепостта  √олубац от четиринадесети век, чиито останки са сред най-живописните паметници на нашето минало. ћ€стото е удобна отправна точка за посещение на много интересни археологически обекти в района. –ека ƒунав е богата на много сладководни риби и запалените риболовци могат да си опитат късмета. √олубачки град разполага с 50 стаи, 2 ресторанта, бар, заседателна зала, “¬ салон, фитнес. ѕанорамната гледка от ресторанта е една от- най-красивите на река ƒунав. Ѕогатото меню и любезен персонал ще направ€т престо€ на гостите при€тен в този хотел.

¬ –епублика —ърби€ може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  118-120 динара
1 лев = 59- 61  динара

ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: 35 туристи
—рок за уведомление при недостиг на минимални€ брой туристи: 10 дни преди началната дата на отпътуване.
Ќачин на плащане: депозит 30% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Ќеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. «а деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена деклараци€, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. ƒеца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да нос€т копие от акта за раждане на детето. «а –епублика —ърби€ н€ма визови, санитарни и медицински ограничени€ и специални изисквани€.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които по н€какви причини им е отказан достъпа до —ърби€, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.“уроператорът си запазва правото на промени в последователността на меропри€ти€та в зависимост от възможностите на сръбските партньори.