”» ≈Ќƒ «ј 3-“» ћј–“ ¬ —Џ–Ѕ»я-ѕ–ќЋќћ ЅјЌя, —ѕј-’ќ“≈Ћ "–јƒјЌ" 3*

”» ≈Ќƒ «ј 3-“» ћј–“ ¬ —Џ–Ѕ»я-ѕ–ќЋќћ ЅјЌя, —ѕј-’ќ“≈Ћ

ƒобре дошли в обновени€ —ѕј хотел "–адан" в ѕролом бан€. ќт 2017 година хотела предлага  на своите гости нов —па центъра с панорамен изглед, нов ресторант в близост до рецепци€, мини аква-парк на открити€ басейн, конферентни зали и много други екстри. –елаксирайте във Wellness центъра и басейните с термална вода. »зползвайте своето пребиваване и посетете църквите „—в. ѕреображение“ и „Ћазарица“ в ѕролом Ѕан€, както и природни€т феномен „ƒжавол€ ¬арош“, наподоб€ващ белоградчишките скали. ѕрекарайте празничните дни сред прекрасната природа на —ърби€, с вкусна храна и обгрижени от любезни домакини.   

ѕ–ќ√–јћј: —ќ‘»я-Ќ»Ў-ѕ–ќЋќћ ЅјЌя-—ќ‘»я 
 ƒата: 03/03/2018 - 05/03/2018

1-ви ден /03.03.2018/: ќтпътуване от стадион "¬.Ћевски” в 06:30 часа по маршрут —офи€- алотина-ѕирот-Ќиш-ѕролом бан€ /около 240 км/. ѕо път кратка спирка за посещение на —уковски манастир- —уковски€т манастир се намира на десни€ бр€г на река ≈рма, край едноименното село —уково - на 18 километра източно от град ѕирот. ƒатата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. ћанастирски€т храм, посветен на ”спение Ѕогородично, е построен в периода 1857-1859 година. —поред предание —али бей от ѕирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздрав€ването на сина си ≈мин. ÷ърквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от ¬асил ѕопхристов от —амоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това.  ѕристигане и настан€ване в —ѕј хотел –адан 3* около об€д"ѕролом Ѕан€" се намира в южната част на —ърби€, в гористите падини на планината –адан. ѕреди всичко е известна заради природната вода ѕролом, ко€то принадлежи към р€дката група минерални води с високи балнеологични качества. ’отел "–адан" и комплекса към него обедин€ват настан€ване в удобни стаи и съвременен медицински и Wellness център. Ќавс€къде в хотела може да се използва прочутата ѕролом вода, в стаите, в медицинската част и в ресторанта. ќб€д в ресторанта на хотела . ќт 16:00 часа излет до църквата „Ћазарица“ с екскурзовод – единствената дървена църква в района, където войската на цар Ћазар е взела причастие преди решителната битка при  осово /пешеходно около 2,5 км от хотела/. ¬ръщане в хотела около 18:30 часа. —вободно време за релакс в —ѕј центъра – безплатно ползване на закрит басейн с минерална вода. «а гостите заплатили —ѕј пакет ползване на нови€ —ѕј център  3 вида сауна, джакузи, солена ста€, парна бан€,  найп терапи€ и тепидариум. ¬ечер€ в хотела. Ќощувка.

2–ри  ден /04.03.2018/: «акуска. ќт 10:00 часа -ѕосещение на „ƒ€волски€т град“ – природен феномен на около 27 км от ѕролом бан€. ќбиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 2 километра от околността. ѕровежда се само при подход€щи метеорологични услови€. ¬ 12:30 часа - връщане в хотела за об€д. —вободно време за разходка в околностите, —ѕј процедури и почивка. ¬ечер€ в хотела. Ќощувка.

3-ти ден /05.03.2018/: «акуска. ќсвобождаване на стаите до 10.00 часа. ќтпътуване за Ѕългари€.  ѕо път€ – посещение на град Ќиш, разположен на река Ќишава и считан до 1878 за български град.  ратка обиколка в града: ѕлощада на ќсвобождението,  репостта от 18 век, на м€стото на ко€то се е намирало първото римско укрепление, Ќишки€ университет и други. —вободно време за разходка из центъра на града и посещение на пазара в Ќиш. ѕристигане в —офи€ вечерта.

√ј–јЌ“»–јЌ» —“ј», ѕќ“¬Џ–∆ƒ≈Ќ»≈ ¬≈ƒЌј√ј!

÷ена на човек, за пакет, в лева на пълен пансион

÷ени

Ќа човек в двойна ста€

190.00 лева

ƒете от 0-8,99 год. в ста€ с двама възрастни

60.00 лева

ƒете от 9-13,99 год. в ста€ с двама възрастни

140.00 лева

ƒоплащане за единично настан€ване

65.00 лева

«абележка: “ройните стаи в хотела са ограничени и подлежат на препотвърждение.

÷ената включва:
♠ “ранспорт с лицензиран туристически автобус;
♠ 2 нощувки със закуски в стаи с две легла (“¬, хладилник, баните са с минерална вода от горещите извори   във всички стаи, хавлии, сешоари) в спа- хотел “–адан”3* http://www.prolombanja.com/bg/;
♠  2 об€да и 2 вечери  на сервиране /сет меню/ , вечер€та е с жива музика в ресторанта на хотела;
♣ Ѕезплатно неограничено ползване на вътрешен минерален басейн с ѕролом вода ;
♣ ѕосещение на град Ќиш;
♣ ѕосещение на църквата Ћазарица;
♣ ѕосещение на „ƒ€волски€т град“;
♠ ћедицинска застраховка с јсистанс с 2000 евро покритие;
♠ ¬одач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♥ ƒоплащане на —ѕј пакет в нови€ —ѕј център на хотела – 70 лева на възрастен, 35 лева  дете до 13,99 год. √остите заплатили —ѕј пакет ползват 5 сауни /3 финландски, 1 био, 1 инфраред/, 2 солени стаи, 2 ƒжакузита с ѕролом вода и солена вода, 2 парни бани,  найп терапи€, “епидариум. ЅќЌ”—: ≈дин  30 минутен масаж на ц€ло т€ло. —ѕј пакетите се за€в€ват и заплащат предварително при резерваци€.
♥ ¬ходна такса за ƒ€волски€т град /около 350 динара/;
♥ –азходи от личен характер;
♥ ƒоплащане за медицинска застраховка: Ћица над 64 год. -2 лева.

«а желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 30 лева от об€вената цена и не се включва мед.застраховка. ћестата за собствен транспорт са ограничени.

Hotel Radan 3* ’отел "–адан" разполага с 212 стаи в три корпуса, от които два са свързани с топла връзка с медицински€ и Wellness центъра. ”добните стаи са с две класични легла или с френско легло с течаща ѕролом вода. ¬сички стаи са с бани, кабелна телевизи€, »нтернет връзка, телефон, хавлии и сeшоари за коса. ¬сички стаи, освен приземни€ етаж, имат и балкон.¬ Wellness центъра се ползват  качествата на ѕролом водата  с цел на ¬ашето добро прекарване. ќсвободете се от стреса и натрупаните токсини, върнете си силите и жизнеността в сауната, джакузи басейна или ваната, в "бисерна вана", в тепидариума или с н€кой от масажите: с етерични масла, топли вулканични камъни (HOT STONE), топъл шоколад. јко искате да прекарате свободното си време активно, ѕролом Ѕан€ ¬и предлага многобройни възможности за активна почивка. ¬ рамките на хотела има беасейн с термална вода, фитнес зала, зала за тенис на маса, зала за бил€рд и за пикадо , а в парка на хотела съществуват два спортни терена за малки спортове (футбол с малки вратички и баскетбол) и шах на открито.ѕрез топлите месеци функционира гол€м външен басейн с топла минерална вода. ќт 2017 година отвори врати нова обновена секци€ на спа-центъра с панорамен изглед, полуоткрит басейн и нов мини аква-парк. Ќови конферетни зали и нов ресторант в близост до рецепци€ също посреща вече гостите на комплекса. ќсвен ползването на уредената база, те могат да посет€т  по-близки и по-далечни местности, като „ƒжавол€ ¬арош“ , отдалечено на 27 км. ћ€стото е под защита на държавата като ѕаметник на природата от първа категори€ и същеременно е единствената кандидатура на —ърби€ при избора за: "7-те световни чудеса на природата". ÷ърквата Ћазарица е друг интересен обект в близост до хотела, на около 2, 5 км. »зградена е през 1890 година и е единствената дървена църква в “оплички€ регион. —поред народното предание, в тази църква се е причестила една част от войската на кн€з Ћазар в навечерието на  осовската битка.ѕриродната ѕролом вода принадлежи към много редките води с балнеологични стнойности, които дават възможност за много широк спектър дейности за лечение и профилактика. “ова е природна минерална вода с ниско съдържание на разтворими минерали и се характеризира с: олигоминералност - много минерали в малки количества; алкалност и хипотермалност – с температура между 26 и 31,5 градуса. “ези характеристики дават възможност ѕролом водата да се използва и като здравословна питейна вода, ко€то дава жизненост и сила и не обремен€ва организма.

¬ –епублика —ърби€ може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  111-117 динара
1 лев = 56- 59  динара

ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: 35 туристи
—рок за уведомление при недостиг на минимални€ брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Ќачин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Ќеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. «а деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена деклараци€, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. ƒеца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да нос€т копие от акта за раждане на детето. «а –епублика —ърби€ н€ма визови, санитарни и медицински ограничени€ и специални изисквани€.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които по н€какви причини им е отказан достъпа до —ърби€, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.