”» ≈Ќƒ «ј 3-“» ћј–“ ¬ —Џ–Ѕ»я, Ћ” ќ¬— ј ЅјЌя, —ѕј -’ќ“≈Ћ " ќѕјќЌ» " 3*

”» ≈Ќƒ «ј 3-“» ћј–“ ¬ —Џ–Ѕ»я, Ћ” ќ¬— ј ЅјЌя, —ѕј -’ќ“≈Ћ

јко сте привърженици на кристално чист въздух, красива природа и горещи минерални извори, то Ћуковска бан€ е ¬ашето м€сто да се постоплите след зимни€ период. ¬ реновирани€т хотел " опаоник", построен в алпийски стил ще намерите добра храна, чудесен нов —ѕј център с много възможности за процедури на доста прилични цени. Ѕасейните външен и вътрешен, както и хотелската част са захранени от горещ минерален извор - най-топли€т в —ърби€ - с температура при извора 70 градуса. »стинска атракци€ е да се потопите в топлата вода, докато гледате все още заснежениете склонове на планината по върховете около ¬ас. ƒомакините са отзивчиви и при€тни хора, а м€стотo наистина си заслужава.

ѕ–ќ√–јћј: —ќ‘»я-Ќ»Ў-Ћ” ќ¬— ј ЅјЌя-—ќ‘»я 

 ƒата: 03/03/2018 - 05/03/2018

1-ви ден /03.03.2018/: ќтпътуване от стадион "¬.Ћевски” в 06:30 часа по маршрут —офи€- алотина-ѕирот-Ќиш-Ћуковска бан€ /около 265 км/. ѕо път кратка спирка за посещение на —уковски манастир- —уковски€т манастир се намира на десни€ бр€г на река ≈рма, край едноименното село —уково - на 18 километра източно от град ѕирот. ƒатата на изграждането на манастира и ктиторите му не са известни. ћанастирски€т храм, посветен на ”спение Ѕогородично, е построен в периода 1857-1859 година. —поред предание —али бей от ѕирот става ктитор на манастира, като издига новата църква върху основите на стара, в знак на благодарност за оздрав€ването на сина си ≈мин. ÷ърквата е изписана и завършена окончателно през 1869 г. от ¬асил ѕопхристов от —амоков, за което говори надпис в храма, оставен в свидетелство на това.  ѕристигане в Ћуковска бан€ около об€д. Ћуково е село в източните склонове на планината  опаоник, в община  уршумли€, в южната част на —ърби€. Ѕлизо до селото е изграден модерен комплекс  с минерални бани Ћуковска бан€. "Ћуковска Ѕан€" се намира в южната част на —ърби€, на източните падини на планината  опаоник. ¬ъпреки че се намира на 681м надморска височина, което € прави най-високата бан€ в —ърби€, т€ е обкръжена от върхове с над 1000 метра, така че има при€тен умерен климат. Ћуковска Ѕан€ е характерна с изобилието на извори с минерална вода, с девствената природа на гористата планина  опаоник и кристално чист въздух. ѕо бро€ на изворите с минерална вода с различен състав и температура и т€хното изобилие (повече от 100 л/с) т€ спада към най-богатите в страната.  урорта разполага с два хотела " опаоник", към който функционира модерен —ѕј център и "…елак" , с настан€ване в удобни стаи, съвременни медицински процедури, басейни с термална вода, гореща вода. —воето пребиваване можете да прекарате активно, разхождайки се по уредените алеи които минават през прекрасна природа, да се занимавате със спорт на терените и в спортните зали, да отидете на излет, или просто да се насладите на природата. Ќастан€ване в хотел „ опаоник“ 3*. ќб€д в ресторанта на хотела . —вободно време за релакс в —ѕј центъра – безплатно ползване на открит и закрит басейни с минерална вода. «а гостите заплатили —ѕј пакет ползване на  —ѕј центъра на хотела - сауна, джакузи, солена ста€, парна бан€ и тепидариум. ¬ечер€ в хотела. Ќощувка.

2–ри  ден /04.03.2018/: «акуска. —вободен ден за почивка и релакс  в чисто нови€  —ѕј центъра на хотел „ опаоник“ с много екстри. ¬ъншни€т басейн на хотела е с гореща минерална вода и може също да се използва целогодишно. ѕрепоръчваме масажите в хотела, които се изпълн€ват от опитни рехабилитатори и са на приемливи цени. –азходка из красивите околности на Ћуковска бан€  - параклиса „—в.√еорги”,  лиматориума - горещите извори в парка при река “оплица с различна по състав и температура минерлна вода, водопада и други. ќб€д в ресторанта на хотела. —вободно време за —ѕј процедури и почивка, ползване на спортните съоръжени€.  ¬ечер€ с жива музика. Ќощувка.

3-ти ден /05.03.2017/: «акуска.ќсвобождаване на стаите до 10:00 часа. ѕосещение на „ƒ€волски€т град“ – природен феномен на около 65 км от Ћуковска бан€. ќбиколката на местността е около 1-1,30 минути на около 2 километра от околността. ѕровежда се само при подход€щи метеорологични услови€, липса на снежна покривка и минимум 20 желаещи туристи.  ќтпътуване за Ѕългари€.  ѕо път€ – посещение на град Ќиш, разположен на река Ќишава и считан до 1878 за български град.  ратка обиколка в града: ѕлощада на ќсвобождението,  репостта от 18 век, на м€стото на ко€то се е намирало първото римско укрепление, Ќишки€ университет,  азанджийското сокаче и други. —вободно време за разходка из центъра на града. ѕристигане в —офи€ късно вечерта. 

√ј–јЌ“»–јЌ» —“ј», ѕќ“¬Џ–∆ƒ≈Ќ»≈ ¬≈ƒЌј√ј!

÷ена на човек, за пакет, в лева на пълен пансион

 ÷≈Ќј 

Ќа човек в двойна ста€

195.00 лева

3-ти възрастен в двойна ста€

195.00 лева

ƒете до 4,99 год. с двама възрастни без ползване на легло

65.00 лева

ƒете от 5 до 9,99 год. с двама възрастни на отделно легло

140.00 лева

≈динично настан€ване в двойна ста€

265.00 лева

÷ената включва:

♠ “ранспорт с лицензиран туристически автобус;
♠ 2 нощувки със закуски в стаи с две или три легла (“¬, мини бар, баните са с минерална вода от горещите извори   във всички стаи, хавлии, сешоари) в спа- хотел “Kopaonik”3* http://www.lukovskabanja.com/;
♠  2 об€да и 2 вечери на сервиране /сет меню/с включена минерална вода, вечер€та на 04.03.2018 е с жива музика без напитки ;
♣ Ѕезплатно неограничено ползване на вътрешен и външен басейн с гореща минерална вода. целодневно използване на съоръжени€та в —ѕј-центъра – сауна, тепидариум, солена ста€ ;
♣ ѕосещение на —уковски манастир;
♣ “уристическа програма в град Ќиш;
♣ ѕосещение на „ƒ€волски€т град“ /при подход€щи метеорологични услови€ и минимум 20 желаещи туристи/;
♠ ћедицинска застраховка с јсистанс с 2000 евро покритие;
♠ ¬одач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♥ ƒоплащане на —ѕј пакет в нови€ —ѕј център на хотела – 35 лева на възрастен, 17 лева  дете до 9,99 год. √остите заплатили —ѕј пакет ползват в —ѕј центъра на хотела - сауна, джакузи, солена ста€,парна бан€ и тепидариум. —ѕј пакетите се за€в€ват и заплащат предварително при резерваци€.
♥ ¬ходна такса за ƒ€волски€т град /около 350 динара/;
♥ јлкохолни и безалкохолни напитки по време на обедите и вечерите;
♥ –азходи от личен характер;
♥ ƒоплащане за медицинска застраховка: Ћица над 64 год. -3 лева.

«а желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 35 лева от пакетната цена, като те не ползват и медицинска застраховка.

’отел  опаоник 3*  е построен през 2000 година, като първи€ модерен обект за настан€ване с 50 стаи. ’отелът е реновиран през 2014 година, когато е построено и ново крило с 13 стаи и 4 апартамента и външен басейн с топла минерална вода.  ¬ приземието на хотела се намира медицински€ блок,модерен Wellness център построен 2014 година и топлата връзка с вътрешни€ басейн с термална вода. ¬ рамките на хотела се намират  афе-бара и фитнес-зала.”добните стаи с две и три легла са мебелирани с отделни легла или спални. ¬сички стаи са с бан€, кабелна телевизи€, телефон, балкон (освен мансардни€ етаж).¬ъншни€ басейн на хотел е захранен с гореща вода от извора и може да се използва целогодишно, включително и при зимни услови€, което го прави особено атрактивен.

Wellness центърът в Ћуковска Ѕан€ представл€ва  комплекс, в който по естествен начин се повишава общото здравословно състо€ние на духа и т€лото. ¬сичките благотворни свойства на водата, парата и топлината са в служба на  отпускането и освобождаване от ежедневни€ стрес.¬ при€тната обстановка на Wellness центъра са на разположение:

—олената ста€ (’алотерапи€) - помещение направено от каменна сол, което има лековит микроклимат подобен на природните солени пещери. ¬ъздухът е наситен с най-финни солени честици с многобройни микроелементи, които вли€€т положително върху човешки€ организъм, така че се препоръчва не само на лицата със здравословни проблеми, а и на лица и спортисти с цел релаксаци€.
“епидариум – е помещение с пейки които са загр€ти от 37°C до 39°C, съответно приблизително до температурата на човешкото т€ло. Ћежейки на пейките мускулите се отпускат, както и ц€лата нервна система. “епидариумът се препоръчва като подготовка преди да влезете в парната бан€.
“ропически дъжд - или душ с насочена водна стру€ върху определени части на т€лото под определен натиск. “ой действа положително при главоболие и мигрени, при напрежение в раменете и врата, при лека депреси€ и световъртеж.
ѕарна бан€ - или хамам представл€ва процедура в горещо затворено помещение с пара, ко€то предизвиква изпот€ване и освобождаване от токсините. ѕравилното ѝ използване продължава от 10 до 20 минути, след което следва душ с прохладна до студена вода.
—ауна - ¬ сауната се използват много високи температури, с цел да се отпуснат мускулите и да се предизвика силното изпот€ване и изхвърл€не на токсините. ѕребиваването в сауната стимулира естествените процеси на изцеление на организма и намал€ването на болките в ставите и мускулите.
ƒжакузи ваната - хидромасажът е най-полезни€ вид масаж, тъй като водата поема рол€та на "масажист", комбинирайки топлина и натиск. Ќатискът, с които водните струи третират определени части на т€лото са синхронизирани така, че да предостав€т максимален ефект при отпускането.

¬ –епублика —ърби€ може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  122-124 динара
1 лев = 62- 64  динара

ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: 35 туристи
—рок за уведомление при недостиг на минимални€ брой туристи: 7 дни преди началната дата на отпътуване.
Ќачин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 7 дни преди отпътуване
Ќеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. «а деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена деклараци€, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. ƒеца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да нос€т копие от акта за раждане на детето. «а –епублика —ърби€ н€ма визови, санитарни и медицински ограничени€ и специални изисквани€.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които по н€какви причини им е отказан достъпа до —ърби€, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.