ѕќ„»¬ » ¬ „≈–Ќј √ќ–ј -—”“ќћќ–≈, ’ќ“≈Ћ "KORALI" 2018

ѕќ„»¬ » ¬ „≈–Ќј √ќ–ј -—”“ќћќ–≈, ’ќ“≈Ћ

ѕрограма: —офи€-—утоморе-Ѕудва- отор-Ѕар-Ўкодренскo езеро-ƒубровник-ѕодгорица-—офи€

јко н€кога сте си задавали въпроса съществува ли държава, об€вена за екологичен резерват, то бъдете сигурни, че имате основание да питате. ѕрез 1991 г. за такава бе об€вена една малка страна, с площ 13 812 кв. км., в ко€то са струпани близо 70 планински върха над 2000 м. височина и се гордее с почти 300 км уникално крайбрежие. “ази страна се нарича „ерна гора!ѕодобна връзка между планинските и морските райони на страната, каквато има в не€ не може да се види никъде другаде. «алесените с алпийски растителни видове планински склонове слизат до самите брегове на јдриатика и така обедин€ват ƒинарските јлпи със —редиземноморието, »зточна със «ападна ≈вропа. √орите са разсечени от огромни каньони, напръскани от сини дълбоки  езера, нашарени от бързоструйните й реки, изпълнени със свеж, планински въздух, който се усеща привечер дори на плажа.

ƒати на тръгване: 09.06.2018; 23.06.2018; 30.06.2018; 14.07.2018; 18.08.2018; 25.08.2018; 01.09.2018
ѕредимства:►’отел на брега на морето на предимно п€съчен плаж с кристално чиста вода
                         ►ѕовечето стаи са  с частичен или пълен изглед към морето
                         ►√ол€ма, оградена градина, с много зеленина, подход€ща за почивка с деца
                         ►—таи, оборудвани с всичко необходимо – климатик, телевизор,хладилник, балкон
                         ►¬ курортно населено м€сто с много възможности за развлечение и спорт
                         ►¬ъзможност за допълнителни екскурзии до красиви места.         

1-ви ден: ќтпътуване от —офи€ в 06:00 часа от стадион „¬.Ћевски” по маршрут: —офи€- алотина-Ќиш- ралево-–ашка-ћойковац-ѕодгорица-—утоморе /„ерна гора/. ћаршрута минава през красиви природни местности в района на —ърби€ покрай градовете  ралево и –ашка и планината национален парк  опаоник, където се намират най-добрите ски-писти на страната. —лед преминаване на границата път€ продължава покрай ћойковац, Ќационален парк Ѕиоградска гора и следва каньоните на реките “ара и ћорача,покрай столицата на „ерна гора ѕодгорица до бреговете на јдриатическо море. ѕристигане в курорта вечерта.—утоморе е курортно селище на ядранско море в „ерна гора. Ќамира се в близост до живопистната Ѕудва и красивото Ўкодренско езеро. ¬ миналото е било под венецианско управление, познато с името —пица. ƒнешни€ курорт е попул€рен с 2 км дълги€ си п€съчен плаж, чистата вода и активни€ нощен живот. ѕо продължение на при€тната крайбрежна але€ са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Ќастан€ване в хотел „Korali” 2*. ¬ечер€. Ќощувка.

2-ри ден: «акуска. —вободен ден за почивка, плаж и опознаване на курорта.  ъсни€ след об€д –ЅќЌ”— -посещение на град Ѕар /включено в цената/ Ѕар е един от курортните градове на „ерна √ора, известен с многобройните си маслинови дръвчета. ќт крепостните стени обграждали н€кога града се открива неверо€тна гледка към върховете, маслиновите насаждени€ и тюркоазено синьото море. ¬ покрайнините му се намира най-старата маслинова плантаци€ в света с дървета над 2000 години. ¬ новата част на Ѕар ще видим пристанището,  резиденци€та на крал Ќикола – дворец от 1855г.,в наши дни музей, обграден от живописни зелени площи,ще минем по красивата крайбрежна але€, покрай църквата със златните кубета. »зкачване с автобуса до —тари€ √рад, разположен в подножието на планина –уми€, с  добре запазена крепост от времето на венецианците, живопистни сокаци, шарени дюк€нчета и къщи. —вободно време. ¬ръщане в хотела. ¬ечер€. Ќощувка.

3-ти ден: —вободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/- ÷елодневна екскурзи€ до ƒубровник /’ърватска/. ѕътуването ще направим по ядранската магистрала, покрай “иват и през Ѕока  оторска, наричан най-южни€т фиорд в ≈вропа. ѕресичане на залива с ферибот при Ћепетане- аменари. ѕрез ’ерцег Ќови и гранични€ пункт, покрай старинното градче ÷автат и курорта ћлини достигаме до ƒубровник – красивата перла на јдриатика. ƒубровник  представл€ва уникална симбиоза от различни архитектурни стилове -  романски, готически, ренесансов, бароков. —тръмните тесни улички обхващат като мрежа цели€ град и вод€т към старите крепостни стени и прекрасните сини води на јдриатика. “ук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – слав€нска и латинска.  √радът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. ¬с€ка година от май до октомври над 2 милионатуристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази неверо€тна смесица от истори€, красива природа и уникална архитектура. “уристическа програма с екскурзовод на български език. ѕрограмата включва пешеходна обиколка на най-интересните  забележителности в града: √радските стени, улица —традун-прочутата пешеходна улица на града, църквата —в. —пас –известна като църквата на —пасител€ и  н€жевски€т двор с катедралата —в. ¬лах-покровител€т на града, двата фонтана на ќнуфри, ‘ранцискански€ манастир с най-старата аптека в ≈вропа, ƒоминикански€т манастир с най-богати€ запазен книжен архив, ƒворецът —понза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на ќрландо и »ван √ундулич, —тарата градска часовникова кула, ѕристанището. /¬ходните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на м€сто по желание. ѕри обиколката обектите се показват отвън и може да се посет€т в рамките на свободното време/. —вободно време в ƒубровник. ¬ръщане в хотела в —утоморе. ¬ечер€. Ќощувка.

4-ти ден: «акуска. —вободен ден за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/- ≈кскурзи€ до Ќационален парк „Ўкодренско езеро“ и ¬ирпазар. ќтпътуване за ¬ирпазар –малко градче с 300 жители на брега на най-гол€мото и красиво езеро на Ѕалканите.  расотата на Ўкодренското езеро се дължи на изобилието от богата флора и фауна, както и на множеството полуострови и заливи по живопистни€ му бр€г. ѕлощта му е 40 000 хектара, а средната дълбочина 6 метра. ѕрез л€тото температурата на водата е 27 градуса и е истинско предизвикателство за многобройните туристи тук. ¬ъзможност за плаване с лодка по езерото, покрай крепостите Ћесендро и ∆абл€к ÷ърноевича, следвайки красивите извивки на реката. /тура с лодката е около 2 часа/.—лед лодката - свободно време във ¬ирпазар, малко но впечатл€ващо селище в сърцето на район  рмница в община Ѕар. —тарата част е свързана чрез мостове по реките Oраовщица и ¬ирстица, след което започват да го наричат "град на три моста". ѕървото споменаване на  ¬ирпазар датира от 13 век. ¬ далечни времена селището се основава покрай речен водовъртеж, където хората идвали с малки речни лодки, за да посет€т местни€ пазар. ¬ръщане в хотела в —утоморе след об€д. —вободно време за почивка и плаж.  ъсни€ след об€д – ♥по желание /срещу заплащане/ - посещение на град ”лцин, град разположен близо до албанската граница. —тари€т град притежава впечатл€ваща архитектура в източен стил и предлага красив изглед към брега и плажа. —вободно време за разходка и посещение на —тари€ град , градски€ музей, крепостната стена, ћала плажа. ¬ръщане в хотела в —утоморе. ¬ечер€. Ќощувка.

5-ти ден: «акуска. —вободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/-÷елодневен круиз от ке€ на —утоморе покрай бреговете на „ерна гора, включващ посещение за къпане и плаж, както и посещение на гр. ѕетровац /продължителност от 09:00 до 18:00 часа/.   ралична плажа един от най-атрактивните плажове в района. ¬ превод  означава „ѕлажа на  ралицата“ и получава името си поради факта, че е бил любимо м€сто за пикник на кралица ћари€  араджорджевич. ƒължината му е около 120 метра и е заобиколен от кипариси и маслини. Ќамира се в близост до курорта „ан и поради характера на терена достъпа до него е възможен само с лодки по вода.  —ловенска плажа – Ѕудванска ривиера - е най-дългата плажна ивица по крайбрежието на Ѕудва. ѕростира от стари€ град до полуостров «авала, общата му дължина от около 1 600 метра и е с п€съчно-чакълесто покритие, на места с бетонирани участъци. ќтличителна черта на плажа е п€съчната плитчина през залива, ко€то го свързва с остров —в. Ќикола. «ад плажа има места за отдих и паркове със средиземноморска растителност. ѕетровац е  разположен на 17 километра от Ѕудва, заобиколен е от маслинови горички и гъсти борови гори, така че микроклимата е много мек. ўе видите един  красив залив с около 600 метра плажна ивица. —трува си да се отдалечите малко от главни€ плаж, за да се насладите на скалистите пещери и да откриете скритите кътчета за къпане. “ук има древен замък, венецианска крепост от 16-ти век, построена да отблъсква пиратските нападени€. ѕрепоръчително е за круиза да носите плажни кърпи, бански, дрехи за преобличане, водоустойчиви аква обувки, слънцезащитни средства, слънчеви очила и шапки, вода. Ќе забравайте фотоапарат или камера, гледките са очарователни. ¬ръщане на ке€ в —утоморе около 18:00 часа.  ¬ечер€. Ќощувка.

6-ти ден: «акуска. —вободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/ ÷елодневна екскурзи€ до средновековни€ бисер  отор, елегантни€ курорт “иват и старинното градче ѕераст.   ѕо път€ кратка спирка за фотопауза при остров —вети —тефан – най-луксозни€т курорт в „ерна гора,не напразно  наричан черногорското ћонако. јрхитектурата на острова е напълно запазена, а в луксозните му хотели отс€дат знаменити личности и холивудски звезди. “иват е крайбрежен град в югозападната част на „ерна гора, разположен в залива Ѕока  оторска. »мето му датира от трети век пр. ’р.—поред повечето източници, то идва от старата илирийска кралица “еута, ко€то е имала л€тна резиденци€ в района. Ѕързото развитие на “иват започва през 19 век, когато за нуждите на австрийската импери€ се постро€ва военноморски арсенал. ¬ наши дни нови€т собственик на базата € превръща в луксозна марина за големи €хти, около ко€то израстват модерни хотели и луксозни заведени€. ќтпътуване за ѕераст - най-красивото малко градче в  оторски€ залив. ѕераст е град с традиции, в който се чувства силно венецианско вли€ние. ƒо него се намират два малки острова:  —вети √еорги и √оспа от Ўкрпела (Ѕогородица на —калата). √оспа от Ўкрпела представл€ва интерес с това, че е единствени€т изкуствено създаден остров в јдриатика. ѕрез 1452 г. на него е построена църквата на скала, върху ко€то двама мор€ци от ѕераст открили рисунка на —вета Ѕогородица.  —вободно време за разходка и посещение на множеството при€тни, малки кафенета и ресторантчета, които сервират вкусни морски деликатеси по специфични местни рецепти, пол€ти с Ќикшичко пиво и вино „÷рногорски ¬ранац“. ѕо желание – разходка с лодка до острова Ѕогородица на —калата /таксата за лодката се заплаща на м€сто/. ќтпътуване за  отор - расотата на  отор е толкова неописуемо пленителна, че неслучайно го наричат невестата на јдриатика. √рада се намира в най-уединената част на залива  отор , на югоизточни€ бр€г на јдриатическо море.—гушен е в т€сното плато в подножието на варовикови€ планински масив Ћовчен, издигащ се на югоизток от града, на северозапад той е заобикален от планинските масиви ќрйен, –адостак и ƒобростица. «аради автентични€ средновековен облик на —тари€ си град, през 1979 г.  отор е включен в списъка на ёЌ≈— ќ. “уристическа програма: ѕешеходна обиколка на стари€ град - църквата “—в. Ќиколай „удотворец”, църквата “—в. Ћука”,  атолическата катедрала “—вети “рифон”, „асовниковата кула. —вободно време в  отор. ¬ръщане в хотела в —утоморе. ¬ечер€. Ќощувка.

7-ми ден: —вободен ден за почивка и плаж в —утоморе. ЅќЌ”—: полудневна разходка с възможност за шопинг  до Ѕудва - метрополисът на „ерна гора.  над 3500 – годишната си истори€, Ѕудва е едно от най-старите населени места на јдриатика. √радът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Ѕудванска ривиера). “уристическа програма в Ѕудва: ѕешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в ≈вропа: —редновековната крепостна стена, ÷итаделата, църквата —вета “роица, църквата —вети »ван (VII в.).—вободно време за последни покупки. ¬ръщане в хотела.  ¬ечер€.Ќощувка.

8-ми ден: –анна закуска. ќтпътуване за Ѕългари€. ѕо път€ ЅќЌ”—: посещение на столицата на „ерна гора- ѕодгорица. √радът е дом на около 150 000 души, закътан между ƒинарските јлпи и Ўкодренското езеро, там където река –ибница се влива в река ћорача. «аради бомбардировките по време на ¬тората световна война гол€ма част от историческите сгради в него са напълно разрушени, затова и обликът на ѕодгорица е на модерен град с малко оцелели сгради от османско време и повече от периода на социалистическото строителство.  расивите многобройни мостове над двете реки, както и многото зелени паркове го отличават  от другите градове в „ерна гора.  ратък престой в ѕодгорица през който ще имаме възможност да минем през централната част на града, по ћосковски€ мост над река ћорача, да направим снимки на  моста „√азела”, нови€ мост „ћилениум” над река ћорача и паметника на ¬л. ¬исоцки, един от най-известните бардове на бивши€ —ъветски съюз.  ѕродължаваме нашето пътуване през живописни€  каньон на река ћорача и покрай каньона на река “ара, с право наречена „—ълзата на ≈вропа”. —ъс своите 82 км дължина и дълбочина до 1300 м. това е най-големи€т каньон в ≈вропа и втори в света (след √ранд каньон в —јў), част е от Ќационален парк „ƒурмитор“, включен в —писъка на световното културно и природно наследство на ёЌ≈— ќ. ‘ото пауза за кафе и снимки. ѕътуването продължава през —ърби€. —пирка за почивка и хапване в района на река »бър. ѕо път€ до границата с Ѕългари€  ще имаме още 2 спирки – 1 в района на “ръстеник и 1 преди  алотина. ѕристигане в —офи€ след полунощ.

÷≈Ќ» ѕќ –јЌЌ» «јѕ»—¬јЌ»я ƒќ ƒј“ј 31.01.2018

÷ена на човек, за пакет, в лева със закуска и вечер€
√арантирани стаи
http://www.trendkorali-montenegro.com/

09.06-16.06


23.06–30.06
 

30.06-07.07
14.07–21.07

18.08–25.08


25.08–01.09
 

01.09–08.09

Ќа човек във двойна ста€

460 лв.

525 лв

595 лв

645 лв

580 лв

525 лв.

3-ти възрастен в двойна ста€

460 лв.

525 лв

595 лв

645 лв

580 лв

525 лв

ƒете от 2-12 год. с 2-ма възрастни без ползване на отделно легло

165 лв.

165 лв

165 лв

165 лв

165 лв

525 лв

ƒете от 2-12 год. с 2-ма възрастни на допълнително легло

295 лв.

345 лв

375 лв

375 лв

365 лв

165 лв

≈динично настан€ване

685 лв.

715 лв

795 лв

885 лв

750 лв

345 лв

ƒоплащане за All inclusive light – възрастен за 7 нощувки

N/A

N/A

150 лв

150 лв

150 лв

150 лв

ƒоплащане за All inclusive light – дете за 7 нощувки

N/A

N/A

110 лв

110 лв

110 лв

110 лв

÷ената включва:
♠ “ранспорт с лицензиран туристически  автобус;
♠  7 нощувки с 7 закуски и 7 вечери, или 7 нощувки на All inclusive light  на шведска маса в хотел “ оrali” 2** в —утоморе 
♣ Ѕонус - ѕосещение на град Ѕудва  с обиколка на —тари€ град;
♣ Ѕонус - ѕосещение на град Ѕар;
♣ Ѕонус - ѕосещение на столицата „ерна гора - ѕодгорица;
♠ ћедицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие;
♠ ѕътни, магистрални такси;
♠ ¬одач от фирмата през цели€ престой и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♥ ÷елодневна екскурзи€ до град “иват,  отор и ѕераст – 25 евро /входните такси на музеите в  отор и ѕерост се заплащат на м€сто в обектите/ ;
♥ ÷елодневна екскурзи€ до ƒубровник, туристическа програма с местен екскурзовод, включени фериботни и пътни такси –  35 евро /входните такси на музеите в ƒубровник се заплащат на м€сто в обектите/;
♥ ѕолудневна екскурзи€ до Ўкодренското езеро и ¬ирпазар с включени такси и разходка с лодка по езерото – 25 евро;
♥ ≈кскурзи€ до стари€ град ”лцин – 10 евро;
♥ ÷елодневен круиз покрай бреговете на „ерна гора и Ѕудванска ривиера – 10 евро /необходима е резерваци€, минимум 2 дни предварително/;
♥ –азходка с лодка до остров Ѕогородица на скалата при ѕераст– 5 евро /заплащат се на м€сто на лодкар€/;
♥  урортна такса – 10,50 евро възрастен, деца до 12 год. – 7 евро за цели€ престой /заплащат се задължително на м€сто/;
♥ ѕолзване на чадъри и шезлонги на плажа, заплащат се на м€сто – цена от 5 евро в зависимост от сезона на сет/2 шезлонга + 1 чадър/.
♥ ¬ходни такси на посещаваните обекти;
♥ √арантирано настан€ване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 30 лева на човек;
♥ ƒоплащане за медицинска застраховка: Ћица над 64 години –  8 лева.
ƒопълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 плащащи туристи. ƒеца до 12 години ползват 20 % отстъпка от екскурзиите.

ѕрограма All inclusive light: ¬ключва изхранване - «акуска от 07:00 – 09:00 часа, ќб€д от 12:00 до 14:00 часа, ¬ечер€ от 19:00 до 21:00 часа. ѕо време на об€да и вечер€та в ресторанта е включена наливна бира, наливно червено вино, 3 вида сок и вода. »звън часовете за изхранване в определен корпус на хотела има бар, в който се предлагат напитки в периода от 12:00 до 22:00 часа – сокове, газирана вода, бира, вино, раки€, джезве кафе, чай.

ƒруги:
- ѕакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени по тази програма.ѕо изключение “уроператора може да промени цената само при драстично увеличение на цените на  горивата, включително и за вече резервирани пакети.
- Ќастан€ването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. »зключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Ќе се гарантира настан€ване в стаи изглед море, настан€ването става в зависимост от свободните наличности на хотела.

јнулационни срокове и неустойки:
ѕри анулаци€  до 45 дни преди настан€ване – неустойка в размер  10 % от цената на пакета.
ѕри анулаци€ от 44 до 25 дни преди настан€ване – неустойка в размер  30 % от цената на пакета.
ѕри анулаци€ от 24 до 14 дни преди настан€ване – неустойка в размер 60 %  от цената на пакета.
ѕри анулаци€ под 14 дни преди настан€ване – неустойка в размер на 100 % от цената на пакета.

ќриентировъчни вхoдни такси на обектите. “уроператора не носи отговорност за евентуалната им пром€на от местните власти.
  репостната стена на ƒубровник: вход за индивидуални туристи – 120 HRK;
  нежев двор: вход за индивидуални туристи – 40 HRK;
 ƒоминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK;
 —тарата аптека във ‘ранцискански€ манастир: вход за индивидуални туристи – 25 HRK;
 ÷итаделата с музе€ на открито в Ѕудва: вход за индивидуални туристи – 3 евро;
  атедралата —в. “рифон в  отор: вход за индивидуални туристи – 3 евро.

’отел “Korali” 2* - ваканционен комплекс е разположен директно на 2-километровата плажна ивица на —утоморе. —ъоръжени€та включват гол€м ресторант, както и дневен  бар в хотела и на плажа. Ќа разположение също така има много спортни и развлекателни съоръжени€. «аобиколен е от красива градина със средиземноморска растителност и има гол€м удобен паркинг. ’отела разполага с 280 стаи, разпределени в 3 корпуса, по-гол€мата част от които са с директен или частичен морски изглед. ¬с€ка ста€ в хотел Korali разполага със самосто€телен балкон,  климатик, минихладилник, сателитна телевизи€. ¬ ресторанта можете да се насладите на черногорски €сти€, като той е климатизиран и разполага с тераса. ясти€та се предлагат на шведска маса. Ѕезплатен достъп до Wi-Fi е на разположение на рецепци€та на хотела. ѕлажната ивица пред хотела е добре уредена с чадъри и шезлонги /срещу заплащане/, бар на плажа и възможност за ползване на водни колела. ќт двете страни на чадърите е обособена зона за свободно безплатно ползване на плажа.

’ърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/
„ерна гора – 1 лев = 0,51 евро /≈UR/

«а предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да нос€т за обм€на на м€сто евро, тъй като не се приемат български левове.

ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: Ќ€ма, програмата е гарантирана.
—рок за уведомление при недостиг на минимални€ брой туристи: Ќ€ма, програмата е гарантирана.
Ќачин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 15 дни преди отпътуване
Ќеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. «а деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена деклараци€, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. ƒеца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да нос€т копие от акта за раждане на детето. Ќ€ма визови, санитарни и медицински ограничени€ и специални изисквани€ за страните по маршрута.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които по н€какви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.  “уроператорът си запазва правото за пром€на на последователността на допълнителните екскурзии в зависимост от метеорологичните услови€ и възможностите на местните партньори.