‘естивал на лалето в »станбул - 2020 г.

‘естивал на лалето в »станбул - 2020 г.

‘≈—“»¬јЋ Ќј ЋјЋ≈“ќ ¬ »—“јЌЅ”Ћ

 

 

 

Ќасладете се на красотата на 190 различни видове лалета, на морето от разноцветни лалета, ко€то обгръща »станбул през пролетта. ѕрез 2020г. фестивалът ще се проведе за 15 пореден път. 
–одината на лалето е именно »зточна “урци€ и степите на ÷ентрална јзи€. Ћатинското название tulipa идва от турската дума tulbent. “€ означава фин плат, с който се увива султанската чалма, наподоб€ваща цветето. ѕищните истанбулски градини с лалета са известни до 18 век, когато по време на въстание градът губи цветните луковици. «а сметка на това растението поема път към ≈вропа, донесено през 1554г. от германски€ посланик в “урци€. “върди се, че холандец дори изпекъл луковицата, мислейки € за лук. —коро след това обаче мани€та по лалето достига такива размери, че става причина за сери€ от борсови спекулации в ’оланди€.  ардинал –ишельо, ¬олтер, австрийски€т император ‘ранц II и френски€т крал Ћюдовик XVIII пък се превръщат в най-ревностните му фенове. “урците не кри€т обаче амбиции да си върнат лалето. «а "‘естивал на лалето" общината е похарчила над 2 млн. евро за близо 12 млн. луковици.

 

«а първи път в »станбул -  ѕеещи фонтани!!!

¬ижте ”Ќ» јЋЌ»я танц на ћузикалните фонтани -

¬ода, музика и огън ви очаква в Watergarden, впечатл€ващо представ€не!

ќслепителна гледка  - вода, светлина, лазер и огън  –есторанти и кафенета,  улици, пълни с вкусотии,  кина, театри и концертни зали,  зелени паркове,  всичко и още много повече в сърцето на Ataşehir  Watergarden

 

∆ел€зната църква —вети —тефан

∆ел€зната църква —вети —тефан »здига се в кв. ‘енер, на сами€ бр€г на «латни€ рог и привлича погледа като бисер в короната на древни€ и вечен град. “ук за първи път бил прочетен издадени€т на 28.02.1870 г. “‘ерман”, с който българите се признавали за отделен етнос с право на самосто€телна ÷ърква под името Ѕългарска ≈кзархи€.

ѕрез 1898 г. на м€стото на изгор€лата стара дървена църква се издига нова – жел€зна. ѕроектът е на арменски€ архитект ’овсеп јзнавур, а изпълнението на австрийската фирма “–удолф фон ¬агнер”. —ъстои се от сглоб€еми железни елементи с тежина 500 тона. ƒокарана е по река ƒунав с кораб от ¬иена, през „ерно море и Ѕосфора, т€ е осветена от екзарх …осиф на 08.09.1898 година.

ƒве са били железните църкви в света, но днес е запазена само българската. “рикуполна и с кръстообразна форма.

 

≤ ƒен - ќтпътуване от —офи€ в 19:00 ч.

≤≤ ƒен - ѕристигане в »станбул сутринта, настан€ване в хотела.

Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настан€ват веднага.
јко н€ма свободни стаи настан€ването става след 12:30ч.

 • 08:30ч. панорамна обиколка на »станбул с местен екскурзовод на български език(по желание срещу заплащане). –азглеждат се: —ин€та джами€ ”(отвън), площад “’иподрума” с трите обелиска, византийската базилика „—в. —офи€”(отвън), ѕосещение на българската жел€зна църква „—вети —тефан“, „“опкапъ —арай” (отвън).
 • —арай” (ƒвореца на султаните от ќсманската династи€) отвън. ѕреминаване по моста

             над Ѕосфора в јзиатската част на града.

 • —вободно време.
 • 15:30ч. ѕосещение на OUTLET VIA PORT VENECIA. ¬ Outlet Via Port Venezia освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени можете да се разходите романтично с гондола все едно сте по Canale Grande или да изпиете кафе, като че ли сте на площад San Marco.
 • 20:00ч. вечер€ в местен ресторант с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи (по желание срещу заплащане).
 • Ќощувка.

≤≤≤ ƒен -«акуска.

български.≈кскурзи€та започва от пристанище ≈миньоню или  абаташ.  орабът преминава покрай брега на европейската част на  града, достига до втори€ мост над Ѕосфора и обратно се връща покрай азиатски€ бр€г. ѕо време на разходката ще видите част от

декорите на н€кои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „ѕерла”, „Ћистопад”.

 • посещение на нови€ султански дворец ƒолмабахче —арай (по желание срещу заплащане) - най-красиви€ дворец в »станбул, наричан ћалки€ ¬ерсай - едно от местата в града, което задължително тр€бва да се види.
 • посещение на небостъргача „—јѕ‘»–” (по желание срещу заплащане).

Ќай-високата жилищна сграда в ≈вропа и първата екологична сграда на “урци€ - небостъргачът „—јѕ‘»–”, намиращ се в »станбул, в района „Ћевент 4”. —лед завършването й е в кра€ на 2009 г.,сега т€ се извис€ва на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. ќсвен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, —ѕј с плувен басейн и обществени зони. Ќа последни€т етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. ўе имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива неверо€тна гледка към града и Ѕосфора в 360 градуса. ”никалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулаци€ SkyRIDE – 4D за полет с хеликоптер над »станбул. —кай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

 • 17:00ч.ѕосещение на квартал јташехир в јзи€тската част на »станбул , където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. —вободно време . Ќов вкус на живот. ÷ели€т живот е структуриран около великолепни€ Show Pool. »зключителна хореографи€ на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета .»зложбени€т басейн, който е разположен на площ от 5 хил€ди квадратни метра в сърцето на Watergarden »станбул, притежава характеристиката, че е "най-големи€т и най-развит" шоу басейн в ≈вропа.
 • Ќощувка.

≤V ƒен - «акуска.ќсвобождаване на хотела.

ќтпътуване за ќдрин и туристическа обиколка на града. –азходка из града и посещение на джами€та —елимие – най-внушителната творба на ненадминати€т турски архитект ћимар —инан. ќтпътуване за Ѕългари€. ѕристигане в —офи€ късно вечерта.

 

     ÷ена: 155лв. за хотел -NO NAME 2/3*

             

                   

÷ената включва:                                                        

 • транспорт с комфортен автобус-TV/AC, мини бар
 • 2 нощувки със закуски в hotel 2/3* в »станбул
 • екскурзоводско обслужване по цели€ маршрут
 • водач-представител от фирмата
 • посещение на град ќдрин
 • медицинска застраховка

÷ената не включва: 

 • панорамна обиколка на »станбул с местен екскурзовод в ≈вропейската част и посещение на парк ≈мирг€н – 15 евро
 • посещение на OUTLET VIA PORT VENEZIA – 12 евро
 • посещение на WATER GARDEN İSTANBUL – 12 евро
 • посещение на Ќебостъргачът „—апфир” – 22 евро
 • куверт за посещение на атракционно заведение „GAR MUSIC HALL” – 29 евро
 • посещение на мол + аквариум " AQUA FLORYA " - 5 евро /трансфер/ + 100 TL /вход/
 • вечер€ на €хта по Ѕосфора - 40 евро
 • разходка с корабчето по Ѕосфора - 17 евро
 • посещение на —в.—офи€ – 25 евро
 • входни такси “DOLMA BAHCE SARAY” – 25 евро
 • вечер€ в ресторант – 20 евро
 • доплащане за единична ста€ –60 лв.

 

Ќеобходими документи: валиден задграничен паспорт.

«а деца под 18 год., пътуващи с един родител или без родителите си, нотариално заверена деклараци€ /оригинал и копие/.
ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та:
20.
—рок за уведом€ване при недостигнат мин. брой туристи:
7 дни преди отпътуване.

јгенци€та си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата!

ѕри покачване цената на горивата,агенци€та си запазва правото да актуализира цените си за предсто€щи пътувани€, независимо кога са направени резервациите!