Баварски замъци-30.04.2020г.-679лв.

 Баварски замъци-30.04.2020г.-679лв.

Маршрут: СОФИЯ – ВИЕНА-ЗАЛЦБУРГ-ИНСБРУК-ЗАМЪЦИТЕ ЛИНДЕРХОФ И НОЙШВАНЩАЙН-МЮНХЕН-ИНСБРУК-БЛЕД-СОФИЯ Програма

I Ден 30.04.2020 – Отпътуване от ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”, София в 19.00 ч. Транзитно преминаване през Сърбия, по маршрут Белград-Будапеща-Виена. Нощен преход.

II Ден 01.05.2020–   Пристигане във Виена. Свободно време в централната част на града за обяд и разходка . Настаняване в хотел в околностите на Виена.  Нощувка.

III Ден 02.05.2020 – Закуска. Отпътуване по маршрут Залцбург- Инсбрук. Престой в Залцбург – наричан „Градтът на Моцарт“, тъй като именно тук е роден великият композитор Волфганг Амадеус Моцарт. Възможност за посещение на една от най-добре запазените средновековни крепости в Европа-Хоензалцбург/възможно е придвижване пеша или с фуникуляр/. Отпътуване в посока Инсбрук.

Посещение на парк-музей „Кристалният свят на Сваровски“, разположен в близост до Инсбрук, създаден по повод 100 годишния юбилей на известната едноиммена фабрика през 1995 година. Разходка в централната част на Инсбрук , който очарова посетителите си с типична австрийска смесица на архитектурните стилове готика и барок: двореца „ Хофбург“/отвън/, църквата „Хофкирхе“ с мавзолея на император Максимилиян  /отвън/, Къщата със златния покрив, построена в 15 век, Свободно време.  Настаняване в хотел в околностите на Инсбрук.   Нощувка.

IV Ден 03.05.2020  Закуска. Отпътуване  към района на така наречените „Баварски замъци“. Посещение на замъка Линдерхоф, построен  в XIX век по заръка на  крал Лудвиг II, който се въодушевил за строителството на своя резиденция по образец на „Версай“, след посещението си в двореца на крал  Луи XIV. Фотопауза при замъка Хоеншвангау, построен също в XIX век в  нео-готически стил от  крал Максимилиан II върху руините на замък от XII век и крепост от XVI век. Посещение на замъка Нойшвайнщайн-най-популярен сред Баварските кралски замъци от XIX век, построен по заповед на крал Лудвиг II. Замъкът е в стила на германските рицарски крепости и е декориран със стенописи, дърворезби и гоблени от сюжетите на оперите на Вагнер, който е бил любимец на крал Лудвиг II. Посещението на замъка е свързано с ходене пеша и изкачване на стъпала:от паркинга на автобуса до замъка пешеходния преход е около 30 минути, като има възможност за придвижване с файтон срещу отделно от билета заплащане или с местен бус срещу отделно от билета заплащане, първият и вторият етаж се свързват със стълбище /около 100 стъпала/ в кулата на замъка. Свободно време за снимки. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел в района на гарад. Нощувка.

V Ден 04.05.2020  Закуска. Разглеждане на Мюнхен: Фрауенкирхе-една от най-известните готически църкви в Германия, построена в XV век, която със своите внушителни размери и височина 109 метра, събира около 20000 души; площад „Мариенплац“ с Кметството в чийто център се издига колоната на Мария, покровителката на Бавария. Свободно време и възможност за посещение на една от най-старите бирарии“Хофбройхаус“, построена като кралска пивоварна в края на XVI век. Отпътуване към Инсбрук. Настаняване в хотел в околностите на Инсбрук. Нощувка

VI Ден 05.05.2020  Закуска.Опътуване по маршрут Залцбург-Блед. Престой в района на едно от най-впечатляващите езера в Европа-Блед, образувано при падане на глетчер от Алпийските върхове в долината. Възможност за посещение на едноименния замък, построен върху скала, извисяваща се на 100 метра височина над езерото. Отпътуване по маршрут Любляна-Загреб. Нощувка в района на Загреб.

VII Ден 06,05,2020- Закуска. Кратък престой в централната част на Загреб. Отпътуване по маршрут Белград-София.  Пристигане в София  вечерта с  крайна точка на пътуването – ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”.

Цената включва

 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в района на Виена
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Инсбрук
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2* в Мюнхен /околности/
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Инсбрук
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Загреб /околности/
 • Посещение на Виена, Залцбург, Инсбрук, района на замъците Линдерхов/Нойшвайнщайн, Мюнхен. Района на езерото Блед, Загреб
 • представител на фирмата по време на пътуването
 • транспорт с лицензиран автобус
 • пътни, гранични такси и магистрални такси

Цената не включва

   • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“с лимит на отговорност 2000 евро-14 лв опция А на ЗК ЕвроИнс за лица до 65 г. възраст. Съществените елементи на застраховката “Помощ при пътуване в чужбина” се отнасят до следната информация: застраховката покрива-медицински и болнични разходи, спешна стоматологична помощ.  Териториалния обхват на застраховката покрива цял свят, с изключение на Република България и страната на постоянно местожителство на Застрахования. Застраховката не покрива разходи за стоматологична помощ, медицински разходи за хронични заболявания, разходи при бременност, усложнения при бременност и аборт и други, които не са включени в покритието на застраховката.
   • Разходи от личен характер
   • Възможност за доплащане на вечери по тристепенно сет меню в ресторантите към хотелите: в района на Инсбрук -15 евро на човек, в Мюнхен -18 евро на човек, в Загреб 10 евро на човек
   • входни билети и такси за някои от туристическите обекти и атракциони, на територията на посещаваните градове, които не се включват в програмата на пътуването и могат да бъдат разгледани и посетени индивидуално от туристите, по време на свбодното време
   • Ориентировъчни музейни такси: Хоензалцбург- около13 евро с фуникуляр две посоки, градините на двореца Мкрабел-вход свободен, родната къща на Моцарт-10 евро, парк-музей „Кристалният свят на Сваровски“ около 20 евро/с предварителна групова резервация/, замък „Линдерхоф“ около 9 евро /с предварителна групова резервация/, замъка“Нойшвайнщайн-около 15 евро /с предварителна групова резервация/, замъка „ Блед“-около 10 евро / с предварителна групова резервация/
   • Доплащане за ползване на единична стая – 230 лв., общо за петте нощувки
   • Застраховка “Отмяна на пътуване” при отказ от пътуване от страна на потребителя, която се заявява по желание на потребителя в деня на сключване на договор за туристически пакет, според общите условия и тарифа на „Евроинс”.
   • Допълнителни възможности за застраховане за разходите не включени в покритието на основия пакет- съдействие, включително, репатриране, както и случаите на злополука, болест, стоматологични услуги и др. се предлагат в офиса на агенцията и в офисите на застрахователна компания “Евроинс” срещу доплащане съгласно тарифите на Застрахователя.