ј–Ќј¬јЋ ¬Џ¬ ¬≈Ќ≈÷»я 2020

 ј–Ќј¬јЋ ¬Џ¬ ¬≈Ќ≈÷»я 2020
 арнавалът на ¬енеци€ - ѕолетът на јнгела 
с посещение на «агреб, ¬ерона, ћилано, езерото √арда - —ирмионе
13.02-17.02.2020
  ѕ–ќ√–јћј за ќткриването на ѕарада на ћаските
 
 арнавала на ¬енеци€ 2020г. - н€ма друг град в света, който чества и празнува карнавал, както градът на Ћюбовта и всеки човек тр€бва да усети поне веднъж в живота си тази маги€. ќставете сетивата да ви вод€т, потопете се в маги€та от забавлени€, мистерии и много изненади. ќткрийте, вижте, почувствайте, докоснете, помиришете и вкусете ¬енеци€. »зпитайте радостта да сте в центъра на един уникален, въображаем и многоцветен св€т изпълнен с незабравими чувства. ¬с€ка година над 3 милиона туристи посещеват този "плаващ" град, за да станат част от грандиозен спектакъл, да се възхит€т на екстравагантни костюми и маски и да станат свидетели на емблематични€ за ¬енеци€ ѕолет на јнгела.  арнавалът е ’ристи€нски празник отбел€зващ настъпването на ¬елики€ ѕост с различни публични празненства, като улични партита, паради, балове и вс€какъв друг вид забавлени€.

“уристическа програма:
1 – ви ден - ќтпътуване от ѕловдив /ƒом на културата "Ѕорис ’ристов"/ в 04:00 ч. (*срещу доплащане) и в 06:00 ч. тръгване от —офи€/ ст. "¬асил Ћевски"/. “ранзитно преминаване през —ърби€ за ’ървати€. ѕривечер пристигане в «агреб - столицата на ’ървати€. “уристическа програма в исторически€ център - ѕлощад Ѕан …осип …елачич, стари€ √радец и църквата —в.ћарк и ѕарламента,  олоритни€ пазар и „ ървави мост“,  атедралата на  аптол и колоната на Ѕогородица. Ќощувка в хотел *** . 

2 ден  - «акуска. ќтпътуване през —ловени€ за »тали€. ќколо 15 ч. пристигане във ¬ерона - √рада на влюбените. ѕешеходна разходка в града с разглеждане на ѕлощад ”Ѕра”, ѕаметника на ¬иктор ≈мануил II, јмфитеатъра ј–≈Ќј ди ¬ерона, ‘онтана “ћадона ¬ерона”, –енесансови€  площад  ≈рбе,   ъщата  на  ∆улиета, ѕаметника на ƒанте. √робниците на —калиджерите и колоритни€ пазар. —вободно време по търговcката улица ћацини. Ќощувка в хотел в района на ¬ерона.  

3 ден - «акуска. —вободно време или по желание* ≈кскурзи€ до ћилано – индустриалната и модна столица на »тали€. Ќо преди това попътно ще ¬и представим неустоими€ чар на —ирмионе – разположен на върха на едно полуостровче, т€сна ивица зем€, в южната част на езерото Ћаго ди √арда, това прекрасно градче е най-престижни€т курорт на езерото, около крепостта –ока —калиджера – ‘ото пауза. ѕродължаваме към ћилано. “уристическа програма в града – ѕлощада и  атедралата ƒуомо една от най-забележителните в ≈вропа, характерна със сво€та “пламт€ща готика”, ѕокрити€ пасаж ¬иктор ≈мануел II, ѕаметника на Ћеонардо да ¬инчи, операта “Ћа —кала” /отвън/, средновековната крепост —форца. —вободно време за музеи, ароматно еспрессо и „шопингтерап舓 в сърцето на града /по улица "ћонтенаполеоне" и нейните разклонени€/. ¬ечерта връщане в хотела. Ќощувка.     
        
4 ден - «акуска. ¬ 8:00 ч. отпътуване за лагуната ѕунта —абиони с корабче* за  арнавална ¬енеци€ - ѕерлата на јдриaтика - туристическа програма в сърцето на  арнавала площад ”—ан ћарко ” с едноименната Ѕазилика, където се паз€т мощите на —в. ћарко - покровител на града и още много реликви, разглеждане на великолепни€ ƒвореца на ƒожите /отвън/, ћоста на ¬ъздишките,  амбанари€та, „асовниковата кула. ¬ 12 ч. участие в официалното откриване на  арнавала с най-грандиозната част – ѕолета на ангела, след това по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до покрити€ мост –иалто с колоритни€ пазар и  анале гранде. —вободно време за об€д и пазаруване.  ѕо желание  може да се разходим с  гондола* из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. —вободно време. ќколо 18 ч. отплаване за пристанището ѕунта —абиони и оттам отпътуване за Ѕългари€ с нощен преход.

5  ден - ѕристигане в —офи€ и ѕловдив след об€д.
 
¬ид ста€ Ќастан€ване в двойна ста€ ƒоплащане за 
единична ста€
Ќастан€ване на дете до 12г. с двама  възрастни
÷ена  315.00 лв. 120 лв. 270 лв.

÷ена на възрастен в двойна ста€ – 315 лева 
÷ена за дете до 12 год. с 2-ма възр – 270 лева 
ƒопащане за единична ста€ – 120 лева 


ѕри група от мин. 40 туристи
 

 

÷≈Ќј“ј ¬ Ћё„¬ј:

•        3 нощувки със закуски – 1 нощ. в хотел 2/3* в «агреб и 2 нощ. в  хотел 3* в района на ¬ерона
•        туристическа програма в «агреб, ¬ерона, ¬енеци€
•        транспорт с туристически  автобус лицензиран за международни превози
•        ¬одач по цели€ маршрут;
•        ћедицинска застраховка јсистънс за лица до 65 години с покритие 2000 евро със застрахователна компани€ ƒженерали «астраховане јƒ
 
 
÷≈Ќј“ј Ќ≈ ¬ Ћё„¬ј:

ѕътни такси 25 евро - задължително се заплащат 
ќтпътуване от ѕловдив  в двете посоки - 20лв
¬ходни такси на посещаваните обекти
÷елодневна екскурзи€ до ћилано и —ирмионе на езерото √арда  с автобус - 25 €;
 орабчето от ѕунта —абионе до ¬енеци€ и обратно и входна такса – 20 €;  
ћедицинска застраховка јсистънс за лица над 65 години с покритие 2000 – 10 лева на човек
ƒоплащане за единична ста€ 120 лева

—ити “акса в хотелите ( ако има такава ) – заплаща се отделно и варира между 2-3 евро на човек на вечер в зависимост от хотела.