Македония Албания Черна гора и Дубровник

Македония Албания Черна гора и Дубровник 22.09.2017

Македония Албания Черна гора и Дубровник

 

5 дни/4 нощувки

 

1-ви ден - Тръгване от София в 05:00ч. по маршрут София-Перник-Кюстендил-ГКПП Гюешево и Деве баир-Куманово-Скопие-Тетово-Гостивар-Охрид. Пристигане в Охрид около обяд. Настаняване в частни квартири. След което тръгване за манастира „Св. Наум”. По път разглеждане на Билянини извори, на църквите „Св. София”, „Св. Климент Охридски”, „Св. Богородица”, „Св. Пантелеймон”, Самуилова крепост и др. По желание разходка с корабче по Охридското езеро. Вечеря по желание. Нощувка.

2-ри ден - Закуска. Отпътуване за  албанската столица Тирана – един модерен и добре развиващ се туристически център. Тирана се намира в централната част на страната, разположена е на река Ишми. Тя е културен и индустриален център на Албания. Интересни забележителности, които ще видим по време на панорамния тур са: площад Скендербег, паметника на Скендербег, Националният исторически музей, Операта, джамията на Хаджи Етем бей, Часовниковата кула, новата християнска църква и други. Свободно време в града. Продължава се за Черна гора. Пристигане в курорта вечерта. Сутоморе е курортно селище на Ядранско море в Черна гора. Намира се в близост до живопистната Будва и красивото Шкодренско езеро. В миналото е било под венецианско управление, познато с името Спица. Днешния курорт е популярен с 2 км дългия си пясъчен плаж, чистата вода и активния нощен живот. По продължение на приятната крайбрежна алея са разположени множество магазини, кафенета,клубове и ресторанти. Настаняване в хотел „Korali” 2*. Вечеря. Нощувка.

3-ри ден - Закуска. Свободен ден за почивка и плаж в Сутоморе или ♥по желание /срещу заплащане/ - разходка с възможност за шопинг  до Будва - метрополисът на Черна гора. С над 3500 – годишната си история, Будва е едно от най-старите населени места на Адриатика. Градът е разположен в централната част на черногорското крайбрежие (наричана Будванска ривиера). Туристическа програма в Будва: Пешеходна обиколка на старата част на града – едно от най-старите запазени селища в Европа: Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица, църквата Свети Иван (VII в.).Свободно време за последни покупки. Връщане в хотела. Свободно време в Сутоморе. Вечеря.Нощувка.

4-ти ден - Свободно време за почивка и плаж или ♥по желание /срещу заплащане/- Целодневна екскурзия до Дубровник /Хърватска/. Пътуването ще направим по Ядранската магистрала, покрай Тиват и през Бока Которска, наричан най-южният фиорд в Европа. Пресичане на залива с ферибот при Лепетане-Каменари. Отпътуване за Дубровник – красивата перла на Адриатика. Дубровник  представлява уникална симбиоза от различни архитектурни стилове -  романски, готически, ренесансов, бароков. Стръмните тесни улички обхващат като мрежа целия град и водят към старите крепостни стени и прекрасните сини води на Адриатика. Тук се преплитат две култури – византийска и венецианска, и две стихии – славянска и латинска.  Градът е като исторически музей на открито, в който обаче кипи нестихващ живот. Всяка година от май до октомври над 2 милиона туристите прииждат от всички краища на света, в изследване на тази невероятна смесица от история, красива природа и уникална архитектура. Туристическа програма с екскурзовод на български език. Програмата включва посещение на най-интересните  забележителности в града: Градските стени, улица Страдун-прочутата пешеходна улица на града, църквата Св. Спас –известна като църквата на Спасителя и Княжевският двор с църквата Св. Влах-покровителят на града, двата фонтана на Онуфри, Францисканския манастир с най-старата аптека в Европа, Доминиканският манастир с най-богатия запазен книжев архив, Дворецът Спонза, където се е помещавало първото училище на града, паметниците на Орландо и Иван Гундулич, Старата градска часовникова кула, Дубровнишката катедрала. /Входните такси на обектите не са включени в цената и се заплащат от туристи на място по желание/. Свободно време в Дубровник. Връщане в хотела в Сутоморе. Вечеря. Нощувка.

 

5-ти ден – Ранна закуска. Отпътуване за България. По пътя кратък престой в столицата на Черна гора- Подгорица. Пътуването продължава през Сърбия.  Пристигане в София късно вечерта.

 

                   Цена: 375лв.

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус
 • 1 нощувка в Охрид / частни квартири /
 • 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел “Коrali” 2** в Сутоморе
 • Обиколки по програмата – Охрид, Тирана, Дубровник
 • Медицинска застраховка с асистанс с 5000 евро покритие
 • Пътни, магистрални такси
 • Ферибот
 • Водач от фирмата през целия престой и екскурзоводско обслужване

 

Цената не включва:

 • Вечеря пожелание в Охрид
 • Разходката с корабчето по Охридското езеро
 • Полудневна екскурзия до Будва с възможност за шопинг – 15 евро
 • Целодневна екскурзия до Дубровник, туристическа програма с местен екскурзовод – 30 евро
 • Входни такси на посещаваните обекти, крепостната стена в Дубровник
 • Градска такса (city tax) – 1.50 евро на човек на нощувка
 • Разходи от личен характер;

 

Хотел “Korali” 2* - ваканционен комплекс е разположен директно на 2-километровата плажна ивица на Сутоморе. Съоръженията включват голям ресторант, както и дневен  бар в хотела и  на плажа. На разположение също така има много спортни и развлекателни съоръжения и тенис корт. Заобиколен е от красива градина със средиземноморска растителност и има голям удобен паркинг. Хотела разполага с 280 стаи, разпределени в 3 корпуса, по-голямата част от които са с директен или частичен морски изглед. Всяка стая в хотел Korali разполага със самостоятелен балкон,  климатик, минихладилник, сешоар, сателитна телевизия и телефон. В ресторанта можете да се насладите на черногорски ястия, като той е напълно климатизиран и разполага с тераса. Ястията се предлагат на шведска маса или а-ла-карт. Безплатен достъп до Wi-Fi е на разположение на рецепцията на хотела.

Хърватска – 1 лев = 3,90 хърватски куни /HRK/

Черна гора – 1 лев = 0,51 евро /ЕUR/

Албания – 1 лева = 69,50 албански леки /ALL/

За предпочитане туристите да бъдат предварително снабдени със съответната валута или да носят за обмяна на място евро, тъй като не се приемат български левове.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека.

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: Няма, програмата е гарантирана.

Начин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване

Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. За деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена декларация, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. Деца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да носят копие от акта за раждане на детето. Няма визови, санитарни и медицински ограничения и специални изисквания за страните по маршрута.

Отговорност: Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до държавите по маршрута, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини. Туроператорът си запазва правото за промяна на последователността на допълнителните екскурзии в зависимост от възможностите на местните партньори.