Ќова √одина в »станбул 2020 на яхта по Ѕосфора хотел Gold 3***

Ќова √одина в »станбул 2020 на яхта по Ѕосфора хотел Gold 3***                                             Ќова √одина ¬ »станбул на яхта по Ѕосфора 
                                                                хотел Gold 3***
                                                     http://www.goldhotel.com.tr/                                                       29.12.2019 - 02.01.2020-249лв.

¬ първите мигове на Ќова година всеки от нас си пожелава нещо съкровено с надеждата то да се сбъдне в следващите 364 дни. ¬ тази програма ви предлагаме да посетите едно специално м€сто - ÷ърквата от първи€ ден от месеца в »станбул.  азват, че на това магическо м€сто желани€та, казани от сърце, се сбъдват. ќсобено тези, изречени в първи€ ден от първи€ месец на новата година. ÷ърквата е една от най-древните, още от времето на  онстантинопол, и се посещава от стотици хил€ди хора от различни в€рвани€. ¬ този храм, посветен на ƒева ћари€, срещу символична сума, се купуват „сребърни“ или „златни“ ключета. “е олицетвор€ват желани€та на хората, влизащи в църквата. јко се сбъдне желанието на човек, той тр€бва да върне ключа в църквата. ј хората, които връщат ключетата са стотици! ћожете да се уверите сами. Ќова година – нов късмет!
ѕрограма:
1-ви ден:

“ръгване от —офи€ в 20.00 ч. от ѕловдив в 22.00 ч. Ќощно преминаване на граничните пунктове  апитан јндреево и  апъ куле. 
2-ри ден:
ѕристигане в »станбул сутринта. Ќастан€ване в хотел 3*** (ако е възможно веднага).  ратка почивка. ѕанорамна обиколка на гр. »станбул /срещу допълнително заплащане/: обиколката на »станбул се провежда с професионален екскурзовод и автобус: “ръгване от хотела – пристигане в кв. —ултанахмет – посещение на —ин€та ƒжами€ – посещение на ’иподрума -  олоната на Kонстантин, ≈гипетски€ обелиск, «мийската колона, ‘онтанът на ¬илхелм II – минаване покрай дворецът “опкапъ —арай /дава се информаци€ за двореца без да се посещава/ - църквата “—вета —офи€” /дава се информаци€ за музе€ без да се посещава/ - качване в автобуса. ќбиколката продължава в ≈вропейската част на »станбул – посещава се жел€зната българска църква “—в.—тефан” – връщане обратно в хотела. ¬ечерен тур – по желание и срещу допълнително заплащане:
20:45ч. – ѕосещение на –ибен ресторант – той се намира под моста “√алата”, който е най-стари€т в »станбул. ќт там се открива неповторим нощен изглед към Ѕќ—‘ќ–ј.
ћенюто включва: 6 вида студени пред€сти€, 2 вида топли пред€сти€, салата, основно €стие риба (÷ипура или Ћаврак), за десерт – сезонни плодове, 2 напитки на човек  (безалкохолни напитки, вино, бира или ракъ - традиционно турско питие приготвено от грозде и анасон).   3-ти ден: 
( 31.12.2019г.) - «акуска в ресторанта на хотела
ƒневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане
08:30ч.: ќбиколка на Ѕосфора с корабче - –азказът на професионални€ екскурзовод ще направи удоволствието ¬и пълно. ќбиколката започва с разходка покрай ≈вропейски€ бр€г на Ѕосфора до крепостта –умели ’исар, след което корабчето се отправ€ към јзиатски€ бр€г. ѕо бреговете на Ѕосфора могат да се вид€т старовремски дървени вили, дворци от мрамор и крепости. ѕо време на пътуването ще видите още великолепни€ дворец ƒолма Ѕахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка …ълдъз. ѕо време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлмански€ св€т – синагога, църква и джами€ в близост една до друга от векове. ќбиколката продължава около 1:30 час и половина.  10:00 ч. – ѕосещение на двореца ƒолмабахче сарай – ƒолмабахче означава “запълнена градина” и се отнас€ за малкото пристанище, което —ултан јбдулмеджид затрупал, за да построи прекрасни€ си дворец. ƒворецът е служил за официална резиденци€ на —ултаните до 1876г. / 14:00 ч. - ѕосещение на небостъргача “SAPPHIRE" -  ато най-високата структура в Ѕизнес ÷ентъра на »станбул - ћаслак, »станбул. —апфир е символ на модерни€ начин на живот в съвремените метрополиси и с елегантнатата си снага допринас€ положително за имиджа на града. јсансьорът бързо ще ¬и отведе до най-горни€ етаж. »ма чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. ќткрита площ на покрива, където можете да изпиете едно питие и да се насладите на неверо€тната гледка. Ќай-доброто м€сто, за да видите »станбул и да направите чудесни снимки. —вободно време за пазаруване в търговски€ център с 34 хил. кв.м. Ќќ¬ќ√ќƒ»ЎЌј √јЋј ¬≈„≈–я Ќј  ќ–јЅ„≈ ѕќ Ѕќ—‘ќ–ј
31.12.2019 от 20:00ч до 02:00 ч на 01.01.2020
Ќќ¬ќ√ќƒ»ЎЌќ ћ≈Ќё + много танци и добро настроение:
ѕред€сти€ и салати:
* —ирене,  ъсър, —ърми от лозови листа,  артофена салата, ’айдари, ≈зме, ƒомати,  раставици, 
„обан салата със сирене, сезонна салата на вс€ка маса
* “опло пред€стие - пържени картофи и баница
ќ—Ќќ¬Ќќ я—“»≈: порци€ пилежка пържола с ориз и нахут и гарнутира
ƒ≈—≈–“: —езонни плодове и профитерол или торта (еклер)
Ќапитки: Ќеограничено количество на местни безалкохолни и алкохолни напитки

  „≈—“»“ј Ќќ¬ј 2020 г. !!!4-ти ден ( 01.01.2020г. ) - «акуска в ресторанта на хотела
«апочваме Ќовата 2020 година с ЅќЌ”— – посещение на ÷ърквата на първи€ ден от месеца. ћоже да има хил€ди църкви, посветени на —в. Ѕогородица в цели€ св€т, но една е църквата, ко€то се намира в »станбул и се именува ÷ърква на първи€ ден от месеца.  акво е различното? ÷ърквата се посещава от стотици хил€ди хора от различни в€рвани€, които на вс€ко първо число от месеца идват тук, над€вайки се желани€та им да се сбъднат. Ќай-силна е енерги€та на това св€то м€сто в първи€ ден от първи€ месец на годината.

ƒневен тур - по желание и срещу допълнително заплащане 
12:30 ч. – ѕосещение на MќЋ и аквариум „Floria" в който се намира аквариум, терариум и джунглаи един от най-големите ћќЋ-ове в »станбул (по желание срещу заплащане). «а тези, които не жела€т да посет€т аквариума, ще могат да се позабавл€ват в марковите  магазини и заведени€та на ћќЋј.
16:00 ч.- ѕеещите фонтани - маги€та на јзи€
ѕосещение на квартал јташехир в јзи€тската част на »станбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL. —вободно време . Ќов вкус на живот. ÷ели€т живот е структуриран около великолепни€ Show Pool. »зключителна хореографи€ на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. »зложбени€т басейн, който е разположен на площ от 5 хил€ди квадратни метра в сърцето на Watergarden »станбул, притежава характеристиката, че е "най-големи€т и най-развит" шоу басейн в ≈вропа.
5 - ти ден ( 02.01.2020г. ) - «акуска в ресторанта на хотела. ќсвобождаване на хотела.
ѕосещение на град ќдрин и свободно време за разглеждане на града и най-гол€мата джами€ на Ѕалкански€ полуостров – —елимие ( ѕостроена е от ћимар —инан и е най-скъпото украшение на ќдрин. Ќоси името на —ултан —елим ≤≤ - син на —юлейман ¬еликолепни. «а този шедьовър на османската архитектура, Ѕланки отбел€зва, че може да издържи сравнение с големите средновековни катедрали по елегантност, дързост на купола и въздушна мекота. “ой € намира по – красива дори от  —в. —офи€.  уполът е 44 м, диаметър 32 м, поддържа се от 8 мраморни колони.) ќтпътуване за Ѕългари€. ѕристигане в ѕловдив и —офи€ късно вечерта.
    ÷≈Ќј“ј ¬ Ћё„¬ј:
 • “ранспорт с автобус 3*;
 • 3 нощувки със закуски в хотел  3***/Gold или подобен/
 • ѕътни такси;
 • ћедицинска застраховка; за лица над 70 г. има 6 лв. доплащане;
 • ¬одач от туристическата агенци€;

 

 ÷≈Ќј“ј Ќ≈ ¬ Ћё„¬ј

 • ѕразнична Ќовогодишна ¬ечер€: на €хта по Ѕосфора - за€в€ва се и заплаща при сключване на договора - 149 лева на човек и 85 лева за дете до 12 години
 • –азходка с корабче по Ѕосфора - 17 eвро;
 • ѕанорамна обиколка на »станбул с местен екскурзовод – 15 евро;
 • ѕосещение на —вета —офи€ с екскурзовод на български език – 20 евро;
 • ѕосещение на небостъргача —апфир с билет за 4D симулаци€та на полет с хеликоптер  и панорамната площадка: 22 евро
 • –азглеждане на султански€ дворец „ƒолмабахче” с екскурзовод на български език – 25 евро (с включена входна такса и трансфер).
 • ¬ечер€ в рибен ресторант - 25 eвро;
 • ƒоплащане за единична ста€ – 120 лв.;
 • ѕосещение на MќЋ и аквариум „Floria" - 5 евро +100 TLR за јквариума
 • ѕосещение на ѕеешите фонтани WATERGARDEN İSTANBUL - 15 евро
 • Ќамаление за дете до 12 год. с двама възрастни в ста€ – 25 лв.;