¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ —ј–јЌƒј — ќ—“–ќ¬  ќ–‘” 06.04.2018

¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ —ј–јЌƒј — ќ—“–ќ¬  ќ–‘”   06.04.2018

¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ —ј–јЌƒј — ќ—“–ќ¬  ќ–‘”

4 дни/3 нощувки без нощен преход

ƒата: 06.04. – 09.04.2018         

1-ви ден /петък/: ќтпътуване от —офи€ в 06:30 часа от паркинга пред Ќационален стадион „¬асил Ћевски” по маршрут —офи€-ƒупница-—андански- улата-—олун-…оанина- акави€-—аранда. ѕристигане в —аранда вечерта. Ќастан€ване в хотел Vola 3*, разположен в централни€ залив на града. ¬ечер€.Ќощувка.

2-ри ден /събота/: «акуска. ♥по желание срещу заплащане - целодневна екскурзи€ до остров  орфу с местен екскурзовод на острова.  акто всеки гръцки остров, и той е свързан с древногръцката митологи€, и по-точно с поредното похождение на ѕосейдон. Ѕогът на морето  бил влюбен в  еркира, дъщер€ на речни€ бог јзоп  и  нимфата ћенопа. — помощта на «евс ѕосейдон € отвлича и € завежда на безименни€ дотогава остров. ¬ израз на любовта си към не€ той кръщава острова на нейно име.  орфу има богата истори€, за него през вековете са се водели непрекъснати борби. ¬лад€н е от римл€ните, ¬изанти€, ¬енеци€, ‘ранци€, јнгли€.ѕрез годините всички управници са оставили по нещо от забележителната архитектура на острова, прочут най-вече със запазените венециански крепости на главни€ град.  орфу става гръцко владение едва през 1864 година и е един от най-посещаваните гръцки острови по вс€ко време на годината. ќт особен интерес са уникалните традиции, свързани с големи€ христи€нски€ празник ¬еликден.  ќтпътуване с ферибот за  орфу сутринта.  ѕешеходна разходка в столицата  еркира и посещение на уникален великденски ритуал, характерен само за този гръцки остров. Ѕезспорно най-гол€мата атракци€ по ¬еликден е чупенето на глинени съдове, което започва в 11:30 часа. ќт празнично украсените балкони,на които вис€т специални алени покривки със златен кант, ще полет€т глинени делви, пълни с вода. ѕо този начин жителите на  орфу празнуват ѕървото ¬ъзкресение и хората се събират основно в района на централни€ площад —пианада.  амбаните би€т тържествено и силно и всички жители и посетители на града са свидетели на един неверо€тен ритуал. “ози обичай е останал от времето на венецианското управление и е адаптиран от местните жители, с чупенето на съдовете те израз€ват пречупването на лошото и постав€нето на едно ново добро начало. ѕо големината на глинените делви може да се съди за благосъсто€нието на вс€ко семейство.—ледва посещение на двореца на императрица —иси „јхилеон” с местен екскурзовод.  ратко свободно време за снимки. ќтпътуване  за фотопауза към полуостров  анони с ћиши€ остров и манастрира „ѕанаги€ ¬лахерна”.  ¬ръщане с ферибота в —аранда.¬ечер€. Ќощувка.

3-ти ден /недел€/: «акуска. ѕешеходна разходка в —аранда, един от най-известните албански курорти, разположен край просторен залив на …онийско море: крайбрежната але€, етнографски€т музей, градската порта, руините на античната синагога. ѕо желание – посещение на православната църква в града. —ледва ѕразничен великденски об€д по гръцки в таверна с агнешко чеверме, жива музика и вино. —лед об€да – свободно време за почивка и самосто€телна разходка в —аранда. ¬ечер€ в хотела. Ќощувка.

4-ти ден /понеделник/: «акуска. ќтпътуване за Ѕългари€ през √ърци€. ЅќЌ”—: кратка спирка за посещение на …оанина – областни€ град на ≈пир, разположен на красивото езеро ѕамвотис. —вободно време при  репостта на града, свързана с управлението на јли ѕаша по време на османското владичество.  ѕристигане в —офи€ късно вечерта.

÷ена на човек на закуска и вечер€

–анни записвани€ до дата 01.03.2018

–едовни цени след дата 01.03.2018

¬ двойна ста€

 

280.00 лв

310.00 лв

3-ти възрастен в двойна ста€

 

280.00 лв

310.00 лв

ƒете от 2 до 5,99 год. с двама възрастни в ста€

150.00 лв

165.00 лв

ƒете от 6 до 11,99 год. с двама възрастни в ста€

215.00 лв

230.00 лв

≈динично настан€ване

 

325.00 лв

355.00 лв

 

÷ената включва:
♥ “ранспорт с лицензиран туристически автобус;
♥ ¬сички пътни и магистрални такси;
♥ 3 нощувки със закуски и вечери /закуска – блок-маса, вечер€ -3-степенно сет меню/ в хотел “Vola” 3*  /категоризаци€та е определена по албанското законодателство/ http://hotelvola.com/;
ѕразничен ¬еликденски об€д по гръцки с агнешко чеверме и жива музика в таверна;
♥ ћедицинска застраховка с асистанс и покритие 5 000 евро;
♥ ѕешеходна обиколка на —аранда;
♥ Ѕонус – ѕосещение на …оанина;
♥ ¬одач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♠ ÷елодневна екскурзи€ до остров  орфу с посещение на столицата  орфу град, двореца „јхилеон“ и фотопауза на  анони с включени фериботни такси – 65 евро, при минимум 30 туристи. /входната такса за двореца јхилеон се заплаща отделно – 5 евро за група над 20 човека/;
«абележка: ≈кскурзи€та до остров  орфу се провежда при подход€щи метеорологични услови€ и спокойно море. ¬ случай, че не може да се осъществи по тези причини, се предлага алтернативна програма за ден€ - ≈кскурзи€ до √ирокастро и крепостта Ћекуреши  – 25 евро, при минимум 20 туристи /входните такси се заплащат на м€сто в албански леки/;
♠ ƒоплащане за гарантирано настан€ване на първите седалки до 3-ти ред – 40 лева;
♠ ƒоплащане за медицинска застраховка за лица над 64 год. - 4 лева.

ƒруги:
- ѕакетните цени са окончателни и  не се предвиждат промени на цените по тази програма.
- Ќастан€ването в автобуса се извършва по реда на записване на туристите. »зключение се прави само за допълнително заплатени гарантирани първи седалки.
- Ќе се гарантира настан€ване в стаи изглед море, настан€ването става в зависимост от свободните наличности на хотела.

ќриентировъчни входни такси на обектите в јлбани€:
- ћузе€ в √ирокастро – 200 леки;
-  репостта в √ирокастро – 200 леки.

Hotel Vola 3* –азположен до малък плаж в началото на път€, който свързва —аранда с Ѕутринт, хотел Vola предлага  ползване на паркинг, безплатен Wi-Fi, ресторант и бар с тераса. ¬с€ка ста€ има балкон, като повечето стаи са с морски изглед, кабелна телевизи€ и хладилник. √остите могат да намер€т на пешеходно разсто€ние барове и нощни клубове до плажа, ресторанти, предлагащи разнообразна традиционна албанска или средиземноморска кухн€, както и магазин за хранителни стоки в непосредствена близост до хотела. ÷ентърът на —аранда е отдалечен на около 1 км. от хотела.

¬алута: јлбански леки
1 лев = 69 албански леки /ALL/
1 евро = 134 албански леки /ALL/


ћинимален брой записани туристи: 35 човека    
Ќачин на плащане: «аплащане в брой или по банков път:
-авансово плащане – 50% от  пакетната цена при записване. –езерваци€та ще се счита за гарантирана след подписване на договор за организирано туристическо пътуване с клиент и заплащане на авансовата сума до 2 работни дни след потвърждението. —лед този срок резерваци€та автоматично ще бъде анулирана. ƒоплащане – до 14 дни преди датата на отпътуване.
Ќеобходими документи: лична карта или международен паспорт; за деца под 18 г., които не пътуват с двамата  родители–нотариално заверена  деклараци€ от т€х (оригинал и ксеро копие). Ќ€ма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквани€ за страната.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които им се отказва достъп до √ърци€ и јлбани€ поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини.