¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ √ќЋ”Ѕј÷ 06.04.2018

¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ √ќЋ”Ѕј÷  06.04.2018

¬≈Ћ» ƒ≈Ќ ¬ √ќЋ”Ѕј÷

ѕ–ќ√–јћј: —ќ‘»я-¬»ћ≈Ќј÷»”ћ-√ќЋ”Ѕј÷-Ћ≈ѕ≈Ќ— » ¬»–-—ќ‘»я


 ƒата :06/04/2018 - 09/04/2018  

1-ви ден /06.04.2018/: ќтпътуване от стадион "¬.Ћевски” в 06:30 часа по маршрут —офи€-¬идин-Ќеготин-ƒжердап- √олубац. ѕресичане на границата на √ ѕѕ Ѕрегово. ѕът€ ни минава покрай Ќеготин, за да излезем на река ƒунав в една от най-живописните й части –  азаните - най-гол€мата теснина и стръмнина на реката. “ук силата на водата е издълбала неверо€тен каньон. ‘отопауза по път€ преди да достигнем най-големи€т хидроенергиен възел ƒжердап 1 /∆елезни врата/.  ратка спирка за снимки от вън на хидроцентралата. ѕристигане в √олубац и настан€ване в хотел „√олубачки град“, красиво разположен на брега на река ƒунав. ¬ 18:00 часа желаещите могат да посет€т местната църква —в. Ќикола, вечерна молитва на –азпети петък. —лед 20,00 ч вечер€ в хотела - постно или класическо меню. Ќощувка. 

2-ри ден /07.04.2018/: «акуска. ѕо желание в 09:00 часа- ≈кскурзи€ за посещение на  останките на стари€ римски град  ¬иминациум с ћамут парк. –имски€т ¬иминациум е най-важното военно и цивилно укрепление на територи€та на римската провинци€ ћизи€,  за периода от първото до четвъртото столетие на новата ера. √радът е покосен от чума през 3 век и тук през 251 г. е построен мавзоле€ на римски€ войнишки император ’остилиан, починал в разгара на епидеми€та. √радът е посто€нен лагер за VII  лавдиев легион. –азрушен от аварите и по-късно възстановен от ёстиниан I в 535 г. сл. ’р. като погранично военно укрепление. Ќа 270 метра източно от мавзоле€ на ¬именациум е открит напълно запазен скелет на мамут под зем€та, на възраст около 1 милион години /датиран от праисторически€ период, миоцена/, и об€вен за един от най-старите в света. ћестните археолози му дават галеното име ¬ика. ѕалеонтологични€ парк отвар€ врати през юни 2014 г. и е известен като "ћамут парк". ѕростира се на площ от 1500 квадратни метра. “ова е подземна пещера, в ко€то се помещава ¬ика, разкопан през 2009 год., както и останките на други четири мамута разкопани две години по-късно, които са датирани на 180,000 години и нос€т имената: Ќоско, “ърбушко, „омла и Ћенка. ¬ръщане в хотела. 12,00-15,00 часа ќб€д, свободно време за почивка. 23:30 часа посещение на църквата —в. Ќикола за ¬еликденската молитва. ¬секи гост получава подарък бо€дисано €йце. —лед посрещане на ¬ъзкресението ’ристово -  ¬еликденска късна вечер€ с жива музика, курбан “магерица”, чаша червено вино и сръбска скара. Ќощувка. 

3-ти  ден /08.04.2018/: «акуска. ¬ 09:30 часа - ≈кскурзи€ до √олубачката крепост и музей “Ћепенски вир“ . „√ќЋ”Ѕј„ ј  –≈ѕќ—“” е средновековна крепост, отсто€ща на 4 км от  хотела  по течението на р.ƒунав и за първи път се споменава в ”нгарските пътеписи през 1335г. ѕрез 2012 г. е започнат и завършен проект за възстанов€ване и консерваци€ на крепостните стени, като е изграден  и модерен информационен център, специални пътеки и тунел, пристанище за големи круизни кораби на реката до крепостта. ѕо цели€ плавателен път по река ƒунав крепостта представл€ва единствен запазен и възстановен исторически комплекс, който се отличава със сво€та внушителност и историческо възпри€тие в рамките на района. "Ћ≈ѕ≈Ќ— » ¬»–" е единствени€т модерен археологически музей в света и в ≈вропа, който предлага директно докосване до праисторическата цивилизаци€ oт стари€ неолит, същестувавла в този д€л на река ƒунав още 7000-8000г. преди новата ера, със собствена инфраструктура на селището, със собствена култура и самобитност, които н€мат аналог никъде. “ам ще се запознаете и с първите образци на монументална скулптура, датирани между 5-7 хил€долетие пр. Ќ. ≈ра., както и с истори€та на откриването на този уникален обект. ¬ръщане в хотела. 12,00-15,00 часа ќб€д, свободно време за почивка.  ъсни€ след об€д – излет до манастира “умане църковна светин€, в ко€то се съхран€ват мощите на "—вети «осим" и е била обител на крал ћилош ќбилич.  ¬ръщане в хотела. ¬ечер€ в ресторанта с жива музика. Ќощувка.

4-ти ден /09.04.2018/: «акуска. —вободно време за разкодка покрай реката. 10,00 часа освобождаване на стаите и отпътуване за Ѕългари€ през белградската магистрала. ѕреминаване на границата на √ ѕѕ  алотина. ѕристигане в —офи€ вечерта.

÷ена на човек, за пакет, в лева.

 ѕромо цени за ранни записвани€
до дата
28.02.2018

 –едовни цени след
 дата 01.
03.2018

Ќа човек в двойна ста€ в стандартна ста€

249.00 лева

279.00 лева

3-ти възрастен в двойна ста€

249.00 лева

279.00 лева

ƒете до 12 г. с двама възрастни на доп.легло

179.00 лева

199.00 лева

ƒоплащане за единично настан€ване

379.00 лева

409.00 лева

÷ената включва:
♥ “ранспорт с лицензиран  туристически автобус;
♠  3 нощувки със закуски в хотел „√олубачки град“ http://hotelgolubacki.co.rs/;
♠  2 об€да на сет меню, без напитки;
♠  3 вечери – 2 стандартни /без  напитки по меню/ и 1 празнична ¬еликденска вечер€ /сет меню/ с великденски курбан „магерица”, чаша вино и сръбска скара. ¬ечерите на 7 и 8.04. са с жива сръбска музика ;
♣ ѕосещение на √олубачката крепост и археологическо находище „Ћепенски вир“ –входните такси се заплащат на м€сто в сръбски динари ;
♣ »злет до манастира „“умане“ /провежда се само при подход€щи метеорологични услови€/;
♠ ћедицинска застраховка с јсистанс с 2000 евро покритие;
♠ ¬одач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

÷ената не включва:
♥  ѕосещение на археологически парк „¬именациум“ и „ћамут парк – 20 лева на човек /при минимум 20 туристи/– входните такси се заплащат на м€сто в сръбски динари;
♥ ¬ходните такси на посещаваните обекти /около 800 динара/;
♥ –азходи от личен характер;
♥ ƒоплащане на мед.застраховка по желание с 5000 евро покритие – 4 лева на човек;
♥ ƒоплащане за медицинска застраховка: Ћица над 64 год. -4 лева при 2000 евро и 8 лева при 5000 евро покрити€;
♥ √арантирано настан€ване на предни места до 3-та двойна седалка - доплащане 30 лева на пакет.

«а желаещите да ползват собствен транспорт се приспадат 45 лева от об€вената цена и не се включва мед.застраховка. ћестата за собствен транспорт са ограничени.

’отел „√олубачки град“ е един от най-атрактивните хотели по поречието на р.ƒунав в сръбската му част. ѕроектиран е така, че всички тераси на ресторанта и самите ресторанти да имат изц€ло  панорамна гледка към реката. –азположен на 20 метра от десни€ бр€г на река ƒунав, на входа на ∆елезни врата. ѕред него се простира дълъг 2 км кей, който предлага изглед към езерото √олубачка.  ƒунав в този си д€л е най-широк - около 6,5 км и най-красив, защото всички го наричат "—ръбското море".“радиционната гостоприемност, отличната нагласа към туристите и предлаганите услуги към т€х,  създават марката на търсен и посто€нно посещаван хотел. √олубачки град разполага с 50 стаи, 2 ресторанта, бар, заседателна зала,  ƒо него се стига по магистралата от —офи€ през Ќиш за Ѕелград, като на разклона за гр. ѕожаревац в посока към ¬елико √радище се свива вд€сно и се пристига в √олубац.  ато ц€ло трасето е с дължина около 380 км и ако се пътува с автобус с една кратка почивка по път€,  времето е около 5 часа, а с кола е около 4 часа на територи€та на —ърби€. ѕри посещение на хотела и обектите около него, ще усетите част от световната истори€ пред очите ви, ще обиколите важни исторически и археологически места от този д€л на —ърби€, с които е известен този район.

¬ –епублика —ърби€ може да се заплаща само в сръбски динари, които са с плаващ курс: 
1 евро =  118-119 динара
1 лев = 58- 59  динара

ћинимален брой туристи за осъществ€ване на екскурзи€та: 35 човека.
Ќачин на плащане: депозит 50% от пакетната цена, доплащане – до 10 дни преди отпътуване
Ќеобходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт. «а деца под 18 години пътуващи с 1 родител или без родители - нотариално заверена деклараци€, че са съгласни детето да пътува в чужбина и задължително паспорт. ƒеца, чийто родители имат различни фамилии е задължително да нос€т копие от акта за раждане на детето. «а –епублика —ърби€ н€ма визови, санитарни и медицински ограничени€ и специални изисквани€.
ќтговорност: “уроператорът не носи отговорност и не възстанов€ва суми на туристи, на които по н€какви причини им е отказан достъпа до —ърби€, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от него причини.э