¬еликден в »вайловград и јлександруполис 07.04.2018

¬еликден в »вайловград и јлександруполис 07.04.2018

ƒата: 07.04.2018

ѕрестой: “ридневна

÷ена: 189 лв.

* ѕ–ќћќ цена 179 лв. до 01.03.2018г.

1 ден
 07.04.2018 —офи€ – јлександрово – ”зунджово – »вайловград
“ръгване от гр.—офи€ в 7:00 ч., пл. —точна √ара - бензиностанци€ „Ћукойл” по маршрут —офи€ – ѕловдив – јлександрово. ѕосещение на уникалната тракийска гробница в с. јлександрово, отличаваща се с впечатл€ваща  архитектура, ко€то по своите размери се нарежда сред най-големите съоръжени€ от този тип, открити до сега. ”никална € прав€т нейните стенописи от IV в. пр. ’р, които са без паралел. — разкриването й се промен€ представата за живота на траките по нашите земи. ќтпътуване за с.”зунджово. ѕосещение на една от първите църкви в Ѕългари€ – църквата "”спение Ѕогородично", построена преди повече от 500 години. ¬ иконостаса ѝ за пръв път е резбована √лаголичната молитва. ќтпътуване за »вайловград. ѕосещение на вила „јрмира” изградена през втората половина на ≤ век. “ова е най-пищно украсени€т частен дом от римската епоха, разкрит в българските земи. ÷€лата сграда е композирана около басейн. ќколо него на площ от 3600 кв.метра са разположени жилищната сграда на собствениците, както и градина за отдих и разходки. ¬илата е отопл€вана с подово отопление и богато украсена с мрамор и уникални мозайки, част от които са запазени в автентични€ си вид и до днес. Ќастан€ване в хотел в района на »вайловград. —вободно време за разходка в града. ¬ечер€. ¬ъзможност за посещениие на великденската литурги€ във възрожденската църква „—в. ѕреображение √осподне”. Ќощувка.

2 ден 08.04.2018 »вайловград - ƒимотика –  јлександруполис - »вайловград
«акуска. 08:00 ч. отпътуване  за √ърци€  през  √ ѕѕ »вайловград– ипринос. ѕосещение на град  ƒимотика  /ƒидимотихо/.  —ъвременни€т град е разположен  край двете исторически възвишени€  але и ’аги€ ѕетра, откъдето идва гръцкото име  ƒидимотейхон - двойната крепост, а  заселилите се тук българи съкращават на ƒимотика.Ќаричат града „жива обсерватори€ на балканската култура”, защото пази следи от траки, българи, ромеи, османци, гърци. “ук са родени двама византийски императори и султан Ѕа€зид ­­II, тук са възстановени олимпийските игри през далечната 1332 година, тук е първата европейска столица на ќсманската импери€. ѕо време на разходката из ƒимотика можете да видите стените на средновековната крепост,  ƒжами€та на султан Ѕа€зид,  ќруч паша хамам - една от най-старите съхранени турски бани в ≈вропа, много христи€нски храмове, интересна архитектура.
ѕродължаваме за  јлександруполис, сравнително нов град, разположен на северни€ бр€г на ≈гейско море само на н€колко километра от устието на река ћарица. √радът има кратка истори€, от малкото рибарско селце ƒедеагач  от XIX век до днешни€  туристически и пристанищен център. —имволът на града е јлександруполски€т  фар,  втори  по височина в света със своите 27 метра.   атедрални€т храм , "—вети Ќиколай"  също е едно от най- посещаваните места в града. —вободно време за разходка и об€д. “ук ще можем да си починем в н€кое от многобройните заведени€, да се наслаждаваме на морето,  да опитаме морски деликатеси и  б€лото вино рецина, чийто „откривател” е роден в јлександруполис.
 ъсно следоб€д – връщане в »вайловград. —вободно време. ѕразнична ¬еликденска вечер€ с DJ парти. Ќощувка.

3 ден 09.04.2018 »вайловград - ћезек – ’асково – —офи€
«акуска. ќтпътуване за ћезек. ѕосещение на винарска изба „ћезек”. «апознаване с процеса на винопроизводство и дегустаци€ на вина. ¬ъзможност за посещение на “ракийска куполна гробница до с.ћезек (в зависимост от метеорологичните услови€). ќтпътуване за град ’асково. ¬ъзможност за посещение на най-високи€ монумент на „—вета Ѕогородица с ћладенеца” в света (32,8м), намиращ се в град ’асково. ƒо записани€ в рекордите на √инес монумент е построена камбанари€ (30м), от ко€то се разкрива прекрасна гледка към града. —вободно време за разходка и об€д в обновени€ център на града. ќтпътуване за гр.—офи€ следоб€д. ѕристигане вечерта.

÷ената включва:

 • “ранспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел **/***  в района на »вайловград;
 • ѕосещение на тракийската гробница в с. јлександрово, с. ”зунджово, ¬ила јрмира, гр. ’асково;
 • ѕосещение на гръцките градове ƒимотика и јлександруполис;
 • ƒегустаци€ във винарна ћезек;
 • ≈кскурзоводско обслужване;
 • “уристическа застраховка на «јƒ „јрмеец“.

÷ената не включва:

 • –азходи от личен характер;
 • ¬ходни такси за посещаваните обекти- около 10 лв;
 • «астраховка - ќтм€на на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулаци€. ѕредлагаме възможност за сключване, съгласно услови€та на «јƒ „јрмеец“,—офи€, ул. —тефан  араджа 2.

ќтстъпки:

 • ƒете до 12 г. – минус 20 лв.


ƒоплащане:

 • Ќастан€ване в единична ста€ - плюс 40 лв.

«абележки:

 • ћинимален брой туристи: 40 човека;
 • Ќеобходим депозит при резерваци€: 50% от пакетната цена;
 • ƒоплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • —рок за уведомление при недостиг на минимални€ брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване;
 • Ћица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • “уристическата агенци€ си запазва правото да промен€ последователността на изпълнение на програмата;
 • ¬ходните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. “уристическата агенци€  не носи отговорност за евентуалната им пром€на, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.ѕолезна информаци€:           
Ќеобходими документи:

 • Ћична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. «а деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена деклараци€, че родителите са съгласни детето да пътува извън Ѕългари€;
 • «а √ърци€ н€ма визови, санитарни и медицински изисквани€.